• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juli 2013

Sangria

Hoezo is sangria oubollig jaren-zeventig? Ik had het ook al jaren niet meer gedronken, maar laatst in het zonnige Valencia smaakte het ineens weer opperbest. Toen heb ik ook maar meteen aan de kok die het me serveerde (dezelfde Gregorio als van de paella) gevraagd naar zijn recept. Overigens zeggen ze in Spanje altijd sangría, met de klemtoon op de i. Ik meld het maar even.Sangria

Nodig voor ruim 1 liter:
500 ml lichte rode wijn
500 ml Sprite of 7-Up (ijskoud)
1 citroen
1 sinaasappel
1 kaneelstokje
1 kruidnagel

Boen de schil van citroen en sinaasappel schoon en snij de vruchten vervolgens in kleine stukjes. Eerst bijvoorbeeld in dikke plakken, die weer in driehoekjes, met de vorm mee. Wip de pitjes er zo veel mogelijk uit, dat drinkt prettiger. Doe in een grote kan. Voeg kaneelstokje en kruidnagel toe en giet de rode wijn erbij. Laat minstens 30 minuten in de koelkast marineren, langer mag ook. Giet op het laatste moment de ijskoude Sprite erbij, roer om en serveer, al dan niet met extra ijsklontjes.

Neem vooral geen ingewikkelde wijn, niks speciaals, gewoon een lekkere lichte wijn. Geen ondrinkbaar bocht natuurlijk, dat ook weer niet. Fruitfans kunnen er ook nog appel, perzik of peer in stukjes aan toevoegen, maar dat vind ik persoonlijk iets te holadiejee worden. Volbloed-alcoholisten gieten er desgewenst ook nog een scheutje brandy of rum bij, maar nooit gin, kreeg ik als tip, dan wordt het bitter.

Overigens hoort er – de Spanjaarden zijn zoetekauwen, ik zei het al – ook nog suiker in, maar dat vind ik echt te veel van het goede, met die Sprite. Als je die echter vervangt door neutraal bronwater kun je wel een schepje suiker toevoegen. Ik doe poedersuiker, dat lost beter op in de koude vloeistof.

SangriaMail & Win kristallen drankset
Iets anders. Zie je die leuke kristallen kan met 4 glazen? Die kreeg ik te leen van Villeroy en Boch om de foto mee te maken op mijn eigen balkon. En ik mag zowaar drie van deze sets weggeven. Niet aan jan en alleman natuurlijk, maar aan mijn trouwe fans. Onderscheid moet er wezen. In de zomer-e-mailnieuwsbrief van Koken met Karin staat wat je moet doen om te kunnen deelnemen aan deze Mail&Win-actie. NASCHRIFT: De wedstrijd is intussen afgelopen en de drie gelukkige winnaars hebben intussen de set thuisgestuurd gekregen.

Dit is deel acht in de serie Lekkers uit Valencia. Terug naar aflevering 1 (Mercado Central), 2 (Bodega Montaña), 3 (paella), 4 (horchata), 5 (fartons), 6 (Café de las Horas) en 7 (Agua de Valencia). In de volgende aflevering gaan we aan de inktvis!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Maanzaadmuffins van Delia

Spinaziepannenkoek

Lemon posset met shortbread

Vorig bericht: « Zomerdrankje: Hugo
Volgend bericht: Zevenbladquiche »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN