• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juli 2013

Zevenbladquiche

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15 + 30 minuten

Quiche uit eigen tuin bij wijze van onkruidbestrijding. Maar met spinazie uit de winkel kan het ook.

Nodig:
1 vergiet vol zevenbladblaadjes
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 ui
1 flinke knoflookteen
3 eieren
200 ml slagroom
100 g geraspte pittig belegen kaas
zout & peper uit de molen
scheutje olijfolie
wat boter en bloem (invetten van de vorm)

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  2. Was het zevenblad goed en laat uitlekken. (Voor spinazie: zie printversie)
  3. Snipper de ui en fruit in wat olie in grote pan of wok.
  4. Hak het uitgelekte zevenblad grof en doe erbij.
  5. Knijp er de knoflookteen boven uit en maal er flink wat peper over en eventueel wat zout.
  6. Roerbak even en laat dan met deksel op de pan ± 20 minuten zachtjes smoren.
  7. Laat intussen de plakjes bladerdeeg ontdooien en boetseer ze aan elkaar tot één lap.
  8. Vet een (spring)vorm (Ø 24 cm) in met boter en bepoeder met wat bloem.
  9. Doe het deeg erin.
  10. Doe het zevenblad in de vorm (geen zorgen als het nog wat taai lijkt, dat komt goed in de oven).
  11. Strooi de geraspte kaas erover.
  12. Kluts de eieren los met de room en giet erover.
  13. Bak in ± 30 minuten gaar in de oven.

Zevenbladpesto:
Hak de blaadjes fijn in de foodprocessor. Voeg 50 g walnoten, een hand geraspte (Parmezaanse) kaas, een klein teentje knoflook en een heleboel olijfolie toe en pureer. Kijk of de consistentie smeuïg genoeg is, anders moet er gewoon nog een scheut olie bij. Proef en eet! Lekker op toastjes, met spaghetti, bij de kip…

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en antizompigebodemtips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Rode kool uit de oven

Thaise flammkuchen

Tapas: brood met tomaat

Vorig bericht: « Sangria
Volgend bericht: Zomertruffel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN