• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 oktober 2013

Witte bonen in tomatensaus

witte bonen in tomatensausHij is alweer bijna afgelopen, de Peulenparade. Had u daar al iets van meegekregen? Dat is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en een drietal culinair journalisten dat zich de Bruine Bonenbende noemt. Zes weken lang, nog tot en met 10 oktober (de Dag van de Duurzaamheid) is op allerlei manieren geprobeerd om de Nederlander aan de peulvruchten te krijgen. Bonen, kikkererwten, linzen, kapucijners, ja zelfs lupinen en sojabonen mochten in het zonnetje. Want die zijn gezond, zitten vol plantaardige eiwitten (denk: vleesvervangers!), zijn makkelijk te telen en ook nog eens goed voor de bodemvruchtbaarheid en bovendien goedkoop. Laten dat nou precies de redenen zijn waarom wij er met z’n allen onze neus voor ophalen. Niet sexy genoeg. Tja.

Uit een blikje: AH Witte bonen in tomatensaus
Inhoud: 52% witte bonen, 48% tomatensaus (water, tomatenpuree, suiker, zout, gemodificeerd maïszetmeel, uienpoeder, aroma).

 

Denk je aan bonen, dan kom je al snel uit bij de archetypische witte bonen in tomatensaus, deze zomer nog door menig lezer getipt als makkelijk campingeten. Eerlijk gezegd kan ik mij werkelijk niet heugen wanneer ik voor het laatst zo’n suf blik heb opengetrokken. Maar ik kreeg dankzij de Peulenparade ineens de kriebels om het eens zelf te proberen. Dat moest toch lekkerder kunnen? Bonen weken en koken, tomatensaus maken, dat moest toch niet zo moeilijk zijn? Het barst nog overal van de rijpe tomaten en bij groenteboeren en delicatessenwinkels is een keur aan gedroogde bonen te krijgen. Ik stuitte bij mijn Turkse groenteboer op ogenboontjes: guitige witte boontjes, elk getooid met een zwart oog. Pubers in huis? Laat de term ‘black eyed peas’ vallen, en dan zijn ze beslist geïnteresseerd.
Ik stuitte bij mijn Turkse groenteboer op ogenboontjes: guitige witte boontjes, elk getooid met een zwart oog. Pubers in huis? Laat de term ‘black eyed peas’ vallen, en dan zijn ze beslist geïnteresseerd.witte bonen in tomatensaus

Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.Koken-met-karin-boeken

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kerstmenu bijgerecht: Zoete aardappel uit de oven

Schwarzwalder Kirschtorte

Perziken uit de oven

Vorig bericht: « Alles over risotto (6): bij de boer
Volgend bericht: Chocotony »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN