De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 november 2013

Spaanse bonensoep met chorizo

(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
Wachten: 30-40 minuten

Lekker back to basics. Voor deze soep kun je natuurlijk zelf bonen weken en koken, maar met een blik bonen gaat het ook prima. De knoflook wordt gepoft in de oven zodat hij lekker zoetig wordt, en de chorizo en pimentón zorgen voor wat pit en rokerigheid. Met een mooi stuk lekker brood erbij meteen een maaltijdsoep.

Nodig:
2 grote of 4 kleinere blikken witte bonen (totaal 900 g uitgelekgewicht)
100 g chorizo
1/2 knoflookbol
1 volle tl pimentón de la Vera (gerookt paprikapoeder)
1 ui
1 liter groentebouillon
scheut olijfolie
paar takjes peterselie
zout & peper uit de molen

  1. Wikkel een halve, ongepelde knoflookbol samen met een scheutje olijfolie in aluminiumfolie en pof ongeveer 30-40 minuten in de oven op 180 ºC (voorverwarmen hoeft niet) tot de knoflook zacht geworden is*. Laat afkoelen.
  2. Snipper de ui.
  3. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit op een zacht vuur minstens 5 minuten tot zacht en goudbruin.
  4. Verhit intussen de bouillon.
  5. Snij de chorizo alvast in piepkleine blokjes.
  6. Spoel de bonen in een vergiet af met koud water tot ze niet meer schuimen.
  7. Duw de zachtgeworden knoflooktenen uit hun jasje en doe samen met de pimentón bij de uien. Fruit alles op laag vuur 3 minuten.
  8. Doe de hete bouillon en de uitgelekte bonen erbij.
  9. Breng even aan de kook en pureer van het vuur af met de staafmixer. Voeg eventueel wat meer bouillon/heet water toe als je de soep te dik vind.
  10. Doe de chorizoblokjes in de soep en laat op laag vuur even meewarmen.
  11. Proef op zout en peper.

Serveren:

  1. Verdeel de soep over 4 kommen.
  2. Bestrooi met gehakte peterselie.
  3. Giet in elke kom een sliertje (van je allerbeste) olijfolie.
  4. Serveer met wat lekker brood.

*) Het poffen van de knoflook kan ook een dag of paar dagen eerder, terwijl je de oven bijvoorbeeld gebruikt voor een ovenschotel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groentehutspot

Wortelsalade met cashew

Groenterondo’s

Vorig bericht: « Curry met pompoen
Volgend bericht: Het Nieuwe Aaltje in Deventer »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN