• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 januari 2014

De Bisschopsmolen Maastricht

Het kerstreces kwam even tussendoor, maar nu ga ik weer vrolijk verder met mijn serie tips uit lekker Maastricht. Een winkel volgepakt met mensen en een etalage vol prachtvlaaien: dat is de winkel van de Bisschopsmolen. Maar als je achterom loopt, blijkt dat het pand nog veel groter is. Achter de winkel zit namelijk de bakkerij én die ene echte watermolen van Maastricht die nog steeds werkt. Oorspronkelijk uit de 7e eeuw, vanaf de 11e eeuw de Bischopsmolen genoemd, daarna afgebrand en weer opgebouwd in de 17e eeuw en een aantal jaren geleden helemaal gerestaureerd. Er wordt nu speltmeel gemalen, dat zowaar weer helemaal hip en happening is, en daar wordt zowel brood als vlaai mee gebakken.bisschopsmolen maastricht

Dik van smeer
Een vlaai hoort ‘dun van leer, dik van smeer’ te zijn, leer ik van bakker Frank van Eerd. Vroeger was het armeluiskost: dunne broden vormden de bodem, met een dikke vulling van fruit. ‘Bij Multivlaai is het precies andersom’ voegt hij er met veelbetekenende vieze blik aan toe. Maar dat is dan ook natuurlijk geen échte Limburgse vlaai. Alhoewel, feitelijk komt het fenomeen uit Duitsland, met plat brooddeeg als bodem en fruit van de markt dat niet verkocht was als vulling. Zelfs de Spanjaarden hebben nog invloed gehad: dankzij hun arroz con leche hebben we nu toch maar mooi rijstevlaai.bisschopsmolen maastricht

De Bisschopsmolen
Stenenbrug 3, Maastricht
www.bisschopsmolen.nl

Dit is deel 5 in de serie over Lekker Maastricht. Terug naar deel 1 (Teazone) , 2 (Marres Kitchen), 3 (Sjinkerij De Bóbbel) en 4 (TaarT). Morgen gaan we exotisch eten op een onverwachte plek.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Zacht voedsel (5): puree

Tip Milaan: 10 Corso Como

Perenkoekjes met chocola

Vorig bericht: « Yoga kookboek: Preitaart met pompoen
Volgend bericht: Surinaams eetcafé De Zwarte Madonna »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN