• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 april 2014

Rachel Khoo Mijn Franse Keuken

Rachel KhooHet is echt een snoesje, die Rachel Khoo (spreek uit als ‘Koe’, maar dan met een Engels accent). Twee jaar geleden veroverde ze Nederland stormenderhand met Chez Rachel, een flink gehypt boek, waar ik ijzerenheinig immuun voor bleef, al keek ik stiekem wel graag naar haar bijbehorende tv-programma op de BBC. Maar intussen is haar tweede boek verschenen, heb ik haar in levenden lijve ontmoet en kMijn Franse Keukenan ik niet anders dan toegeven: ik ben om. Rachel is gewoon té leuk. Ze is natuurlijk een dotje om te zien, ze is grappig en ad rem, ze bedenkt recepten met altijd weer een geinige twist en ze kan ook nog eens gezellig tekenen. What’s not to like?

Eigen gang
In haar nieuwe boek, Mijn Franse Keuken, heeft ze haar minikeukentje in Parijs verlaten en reist ze op gebloemde rubberlaarsjes door Frankrijk. Niet door heel Frankrijk, maar wel door een aantal culinair interessante regio’s: Bretagne, de Provence, Baskenland en de Elzas. En Rachel zou Rachel niet zijn, als ze niet overal eigenzinnig haar eigen gang ging. Tarte tropézienne is bij haar geen briochebrood met klodder banketbakkersroom ertussen, maar een bouwwerkje met ananas. De tarte tatin gaat met wortelen. De Paris-Brest is geen zoete taart-met-een-gat maar een hartig broodje met brie, appel en spinazie. En soms doet ze iets juist andersom, zo verbouwt ze een Pad Thai tot een Pad Elzas, met kool, wortel en spek.

vuurtorenVuurtoren
Gek genoeg heb ik nog niet zo veel gemaakt uit het boek. Het bevat nogal wat stevige gerechten die me niet heel erg aanspreken (Varkensribben met zwarte bessen, In bier gemarineerde varkenspoot, Gevulde kool, mwah) en voor de ultrazomerse recepten is het nog wat te vroeg. Stiekem krijg ik het idee dat haar echte hart bij patisserie ligt, want daar zijn wel erg veel recepten voor, en dat zijn ook meteen de leukste. Hoog op mijn To Do List: de Bretonse vuurtorens gebouwd van soesjes, overgoten met zelfgemaakte caramel au beurre salé. Simpelweg briljant.

Morgen volgt een zeer verrassend (hartig) recept uit het boek.

Rachel Khoo, Mijn Franse Keuken, uitgeverij Kosmos, ISBN 9789021555980, € 19,99 (vanaf 25 mei € 24,99)

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookboek: Samen! Koken voor de groep

Kookboek Veg!

4e, 5e en 6e druk

Vorig bericht: « BbyB chocolade
Volgend bericht: Pizza met kippenlevertjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN