• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

5 september 2014

VISSCH visfestival Scheveningen 5-7 sept

visschGasten en vis blijven drie dagen fris. Het is vast niet geheel toevallig dat het Scheveningse Culinaire Visfestival VISSCH drie dagen duurt. Vanaf vandaag tot en met zondag zijn er rondom de vissershaven allerlei vissige dingen te beleven waar het bereiden maar vooral ook het proeven centraal staat.

Bizar weinig
Wie Scheveningen vooral kent als badplaats met (helaas onherstelbaar lelijk ingebouwd) Kurhaus, die moet eens een paar honderd meter verderop gaan kijken. Vorige week kreeg ik een rondleiding door de visafslag, en mijn visliefhebberende hart ging sneller kloppen. Dat is helaas niet het algemene beeld. Niet alleen Hagenezen, maar ook de rest van de Nederlandse bevolking eet bizar weinig vis. Jaarlijks slechts 6-7 kilo per persoon, en dat is inclusief haring en blikjes zalm en tonijn.

Visgerechten
Daarom dus dit Scheveningse visfestival, pardon, vissch-festival. Zeven lokale visrestaurants serveren hun mooiste visgerechten in tenten pal aan de eerste binnenhaven, met uitzicht op, hoe kan het anders, de vissersschepen. visschMaar er zijn ook documentaires in de viscinema, er worden allerlei workshops gegeven (van wijn-viscombinaties tot vis fileren), er zijn speciale excursies langs de vloedlijn voor kinderen, en de muziek wordt verzorgd door locale bands, hoewel ik ook iets hoorde over een vissersvrouwenkoor.

Panga
Scheveningen is meer dan haring en Vlaggetjesdag. Jaarlijks wordt er zesduizend ton vis verhandeld (jaaromzet: 22 miljoen euro) waarvan echter 95% verdwijnt naar het buitenland. Absurd! Nog veel absurder is dat dubieuze fileetjes als de pangasius helemaal uit Azië worden geïmporteerd, terwijl de Noordzee vol zit met allerlei lokaal heerlijks. Zelfs in strandtenten regeren zalm, tonijn en gamba’s, geen vis uit eigen zee. Kijk, en daar willen de Scheveningse vismannen nou iets aan gaan doen, met dit festival als eerste stap.Vissch

Goedkoop
Overigens is lokale seizoensvis nog goedkoper ook, zoals de enorme schol van 900 gram die ik vorige week mee naar huis nam, voor nog geen 6 euro. Gewoon even door de bloem halen en dan bakken in boter. Heerlijk! Maar goed. Wie niet zelf wil koken, gaat dus dit weekend vooral even langs in Scheveningen.

Vrijdag 5 sept: 17.00 – 23.00 uur
Zaterdag 6 sept: 13.00 – 23.00 uur
Zondag 7 sept: 13.00 – 22.00 uur
Meer info via www.vissch.nl (let op de dubbele s)

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Braadstomen vis (zonder zakje)

Couscous met scampi en korianderpesto

Dorade met groente

Vorig bericht: « Foodfilm Chef
Volgend bericht: Geitenkaastoast met perencompote »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN