• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

30 september 2014

Mijn eetbare septembermaand

Als uitprobeersel ga ik je mijn afgelopen maand september eens laten zien in eetmomenten. Als het bevalt, doe ik het wellicht vaker.

De afgelopen maand…

… maakte ik me vrolijk over de koddige uitbeelding van het Franse joie-de-vivre in mijn plaatselijke Albert Heijn-supermarkt terwijl ik zojuist op persreis in de Bourgogne het échte boergondische genieten weer eens aan den lijve heb ondervonden:joie de vivre

 

… kookte ik midden tussen de perenbomen voor RTVNH en bedacht een aantal nieuwe perenrecepten:peren

 

… schoof ik aan bij een verrukkelijk diner in Merkelbach waarvoor alles uit het wild kwam, van de bloemen, aardperen en kruiden in de salade tot de eend en de vlierbessen bij de panna cotta. Dit alles in gezelschap van een aantal zeer aimabele jagers, waarmee het meteen een hoogst informatieve avond werd:wilddiner

 

… had ik vanwege het prachtige nazomerweer zoveel mogelijk buiteneetmomenten, zowel zelfgemaakt (salade caprese, boerenomelet, sardientjes uit blik) als in de plaatselijke horeca, zoals hier rechts op het terras van De Wasserette:buiteneten

 

… diende er natuurlijk jam gemaakt te worden, en dan liefst mijn favoriete frambozenjam. De overgebleven frambozen verdwenen in de frambozencake. Maar ik heb ook diverse taarten gebakken met appels uit de moestuin van vrienden, zoals deze (naar dit recept, maar dan met gedroogde abrikozen in plaats van cranberries):jam

 

… was ik op Texel voor het jaarlijkse evenement Texel Culinair (Note To Self: 2e weekend van 2015 vrijhouden voor editie nummer 12!):Texel

 

… kocht ik daar onder meer heerlijk brokkelige, overjarige schapenkaas bij boerderij Wezenspeyk, een kaasje dat door Slowfood is opgenomen in de Ark van de Smaak. Ik at er heerlijk zoete Elan-aardbeitjes bij de Zelfpluktuin, maar ook een hoogst wonderlijke uitsmijter (lees: gebakken ei met champignons en ui erop) bij Paal 19. Met fantastisch weer en dito uitzicht, dat dan weer wel:Texel

 

… beleefde ik een prachtavond bij het tijdelijke zomerrestaurant op Vuurtoreneiland, inclusief mooie vaartocht er naartoe. Volgend jaar hopelijk weer!Vuurtoreneiland

 

… vergaapte me aan Russische serviezen bij de tentoonstelling Dining with the tsars in De Hermitage en ging daarna, hongerig van al die lege bordjes, lunchen bij het mooie nieuwe café-restaurant De Plantage naast Artis, waar ze in ieder geval puike crème brûlée hebben:Hermitage

 

… had een fijn diner bij La Maria, een piepklein gemoedelijk restaurantje waar alles uit de gemetselde oven komt, maar ook een memorabel diner bij Bridges, nog nét voordat chef Joris Bijdendijk verkast naar het Rijksmuseum:Bridges-Maria

 

Nu ja, dit was een selectie. Natuurlijk ontdekte ik ook allerlei malle pakjes en zakjes, probeerde ik die thuis na te koken (maar die recepten komen vanzelf langs als je mijn blog in de gaten houdt) en arriveerden er weer allerlei pakketten met culipost. Maar het is voor nu wel weer even mooi geweest, op naar oktober!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Verse pasta

Mise en place van Margot Vanderstraeten

Kookboek Clafoutis

Vorig bericht: « Griekse kofta? Nee, Turkse köfte
Volgend bericht: Kookbook Plenty More »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN