• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

9 oktober 2014

Ottolenghi-fritters van kliekjes

Ik schreef gisteren al over de ‘Fritters Ottolenghi Style’ in het verder toch zeer on-Ottolenghiaanse Nieuwe Kliekjesboek van Puck Kerkhoven: “Helemaal hip in Londen als ontbijt- of lunchgerechtje en inmiddels al een klassieker geworden: fritters à la Ottolenghi. In feite zijn het kleine pannenkoekjes met veel meegebakken groenten, zoals courgette, maïs of wortel. Alle restjes groenten kan je erin kwijt, mits kleingesneden of geraspt: van rode biet ensnijbiet tot spinazie, pastinaak en knolselderij. Gewoon proberen! Wat heb je te verliezen? Allen bij groenten met eenhoog vochtgehalte, zoals courgette, is het nodig om ze te raspen en uit te persen in een theedoek.”

Tip van mij: doe er als je hebt nog wat verse kruiden door zoals peterselie of bieslook. En een snufje paprikapoeder (liefst pimentón) of komijn is ook altijd fijn.fritters kliekjes courgette

Courgettefritters met geitenkaas (vega)
Nodig voor 2 personen:

1 stevige, kleine courgette
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 knoflookteen, fijngehakt
50 g zelfrijzend bakmeel
1 ei, losgeroerd
50 g zachte geitenkaas of feta, in kleine brokjes
4 eetl olijfolie
zout & peper

Rasp de courgette op de grofste rasp. Doe in een bolzeef, bestrooi met zout, vermeng en laat ca. 15 minuten uitlekken. Doe het groenteschaafsel over in een schone theedoek. Vouw die rond de courgetterasp, draai stevig dicht en pers er zoveel mogelijk vocht ui. Hoe droger, hoe beter. Doe de rasp over in een mengkom, voeg sjalot, knoflook, ei en zelfrijzend bakmeel toe. Roer tot een stevig beslag en meng tot slot de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en royaal zout.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en vorm zo 4 kleine pannenkoekjes met een doorsnee van 8 à 10 cm. Bak aan beide kanten in 3 à 4 minuten goudbruin en gaar van binnen Schep uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Serveer warm. Lekker met een dot dikke Griekse yoghurt op smaak gebracht met knoflook, peper, zout en verse munt.

Tip van Puck: meenemen in je lunchbox, want ook koud zijn ze nog steeds erg lekker.
Mee eens!

Dit recept komt zoals gezegd uit het nieuwe Kliekjesboek, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Toetje: banaan en brood

Provençaalse groentetaartjes,

Mini cannelés

Vorig bericht: « Het nieuwe kliekjesboek
Volgend bericht: Krokettendag (met recept) »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN