• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

21 oktober 2014

Rondje Chablis

Nog een (herfst-)vakantietip, maar dan iets verder weg. Chablis is behalve een lekkere wijn ook een heel snoezig plaatsje. Met vakwerkhuisjes en bloemenspul.Chablis, Bourgogne

Met een leuke zondagse markt.Bourgogne chablis
Waar je meteen struikelt over het echtpaar dat er elke zondag ter plekke bloedworst staat te maken en te koken in een grote ketel. Bourgogne chablis boudin noirMaar wie dat te eng vindt: lieftallige kruidenplantjes zijn er ook. Bourgogne chablisEn volop knoflook.Bourgogne chablisEn al die heerlijke en mooi uitgestalde dingen die Franse markten zo onweerstaanbaar maken.Bourgogne chablis
En gougères natuurlijk, hele grote.Bourgogne gougères
En niet te vergeten hoeden en petten en damescorsetten.Bourgogne chablis
En marktkooplui die er zondagochtend vroeg al aan een glaasje Chablis gaan. En waarom ook niet?Bourgogne chablis

Daarna ga je onverwijld lunchen bij Au fil du Zinc in de Rue des Moulins nummer 18, een sinds afgelopen juni geopend restaurant dat gebouwd is pal over het lokale watertje, de Serein. au fil du zinc chablisGerund door een Japanse chef, Ryo Nagahama (getraind bij Joël Robuchon), en zijn Taiwanese vrouw Vanessa Chang (die desserts leerde maken bij Pierre Hermé). Geen chique poespas, geen tafelkleedjes en vooral geen obscure fusion-toestanden maar echt Franse gerechten, maar dan perfect uitgevoerd met een toefje jenesaisquoi aan oosterse finesse en raffinement. De kaart is uitermate simpel, met omschrijvingen als bijvoorbeeld ‘Encornet & Betterave & Echalote’ (pijlinktvis & biet & sjalot) of ‘Veau & Blette & Haricot vert’ (kalf & snijbiet & sperzieboon), maar vervolgens krijg je de ene na de andere prachtige creatie op je bord.Au fil du zinc chablisEcht een aanrader.

In Chablis wil je natuurlijk ook wijn proeven. Dat kan in het dorp zelf bij de zeer toegankelijke coöperatie, La Chablisienne, maar leuker is natuurlijk een enthousiaste wijnboer. Frédéric en Céline Gueguen runnen het nog jonge Domaine Gueguen net buiten Chablis, in het dorpje Préhy, Hun charmante huis grenst direct aan de inmiddels leeggeplukte wijnvelden waar Frédéric alles over kan vertellen. domaine gueguen chablisBeneden in de cave organiseert hij proeverijen, inclusief de door zijn vrouw versgebakken gougères . Ze maken er een zeer behapbaar klein aantal Chablis, en die zijn behalve lekker ook onderling zeer verschillend, wat het meteen tot een educatief uitje maakt. Je kunt er trouwens ook blijven slapen, ze hebben een leuk tweekamerappartementje waar je voor 70 euro (hoogseizoen: 90) overnacht inclusief ontbijt een fles Chablis op de kamer en een wijnproeverij.

Allez hop, on y va?

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Harold McGee

Kookboek A La Mère de famille

Pesto van basilicumplantjes

Vorig bericht: « Vla (zonder koek!)
Volgend bericht: Foodhallen Amsterdam »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN