De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 januari 2015

Kliekjesrecept: Sardientjes uit blik

Ik had gisteren nog een recept beloofd van sardinekoekjes, maar dat slaat eigenlijk nergens op, want het mengsel is te vochtig om eerst met de hand in koekjesvorm te manoeuvreren, dat lukt niet. Het zijn meer een soort Drie in de pan, maar dat woord combineert zo lastig met sardientjes (Drie-in-de-pansardientjes? Sardientjes-drie-in-de-pan?) en het Engelse ‘fritters’ is weliswaar accuraat, maar vind ik zo’n lelijke term.
Enfin, wie een goeie benaming weet, mag het zeggen.sardinekoekjes

Allerlei soorten vis (vers, diepvries dan wel blik) lenen zich uitstekend tot koekjesverwerking, zelfs die krab van gisteren, dus waarom een overjarig blikje sardientje dan niet ook? Giet 1 (klein) blikje sardientjes af, prak fijn in een kom (even die ruggengraatjes eruit vissen). Meng met een losgeklopt ei, een lepel maïzena, wat gehakte peterselie en verder wat je nog maar in huis hebt. In mijn geval een zielig kliekje geroosterde ovengroenten. Dit alles oppeppen met een kneepje citroensap, wat zout en een zwaai van de zwarte-pepermolen en dan husselen maar. Het is een vrij nat mengsel, maar dat is niet erg. Een scheut olie verhitten in een grote koekenpan en dan 3 à 4 bergjes erin deponeren. Paar minuutjes bakken, halverwege omdraaien. Serveren met partjes citroen om over uit te knijpen, heerlijk. blikvis-kliekjes

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Georgië: kaasbrood

Witte bonen in tomatensaus

Tian provençal

Vorig bericht: « Kliekjes: krabsalade met venkel
Volgend bericht: Borrelhapjes met kliekjes »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN