• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 oktober 2015

Vleesvervanger Tomeato Cordon Rouge

Toeval bestaat niet. Net nu iedereen dankzij de WHO griezelt van worst en rood vlees* en eventuele darmkankercomplicaties én uit onderzoek van De Consumentenbond blijkt dat er zo vaak gesjoemeld wordt met vleesschnitzels, valt er een pakketje vegetarische schnitzels in mijn brievenbus. Tomeato Cordon rouge geheten. Een mooie mevrouw op de voorkant gaat straks een smakelijk hapje nemen. En verder volop loftuitingen als ‘Ongewoon lekker met groente!’ en ‘Geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid’.

En dan ook nog ontworpen door een geweldige chefkok, al staat dat dan weer nergens op de verpakking. Wel staat zijn foto op een begeleidend kaartje. Van Moshik Roth (restaurant &samhoud places) heb ik ooit een hoogst memorabele filet americain gegeten van watermeloen, vergezeld van een ‘stokbroodje’ gebakken van eiwit. Magistraal wat de man kan doen met zonder vlees.
tomeatoMaar eh, deze groenteburgers gevuld met geitenkaas en basilicum zal hij toch hopelijk niet in zijn eigen restaurant serveren? Die overduidelijk lonkende kaasvulling van op de foto was er in het echte exemplaar geloof ik overheen gevlogen. En verder vond ik hem vooral heel erg.. tja.. niksig. Alsof je dapper zit te kauwen op een hele dikke laag paneermeel. Grappig detail uit het onderzoek van de Consumentenbond: grootste ergernis (86%) van vleessschnitzeleters: de dikke paneerlaag.

Minder vlees eten, helemaal mee eens. Maar of de Tomeato Cordon Rouge daar de oplossing voor is? Tja, dat waag ik te betwijfelen.

*) PS: Glasheldere en compacte uitleg van Aliëtte Jonkers in De Nieuwe Reporter hoe we het ‘vleesnieuws’ eigenlijk moeten interpreteren (althans, hoe de media het ons beter hadden kunnen voorschotelen);

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Mais-quesadillas

groente lasagne

Groentelasagne

Bietensalade met linzen

Vorig bericht: « Marokkaanse dorade
Volgend bericht: Honig Soep Creatie: nu nóg overbodiger »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN