• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

23 juni 2017

Kliekjesrecept: abrikozentaartjes

Deeg over van de hartige taart van gisteren? Want de hoeveelheid deeg in een recept is nooit precies 100% de hoeveelheid die je nodig hebt voor je taartvorm. En hoe dunner je het deeg uitrolt of uitduwt, hoe lekkerder het resultaat. Niemand houdt van dikke bonken deeg. Maar wat doe je met die afgesneden randjes? Nooit weggooien, maar meteen uitduwen in (ingevette en bebloemde) vormpjes. Ik heb een heel assortiment kleintjes in huis, die daar ideaal voor zijn. Bewaar de vormpjes met deeg erin (met een stukje bakpapier ertussen, tegen het plakken) in een plastic zak in de vriezer. Ze kunnen bevroren en al de hete oven in. En dan zijn er twee mogelijkheden: eerst bakken, af laten koelen en dan een vulling erin (slagroom of banketbakkersroom of lemoncurd met wat fruit erop bijvoorbeeld), of je bakt ze met vulling. Een fruitvulling is het allermakkelijkst. Een appeltje heb je altijd wel in huis, nietwaar? In kleine stukjes snijden, wat suiker en kaneel erdoor, en hop de oven in.

Of wat dacht je van deze mini-abrikozentaartjes?

Neem verse abrikozen (ik had hele mottige exemplaren op de fruitschaal liggen die niet echt rijp wilden worden), snij doormidden, wip de pit eruit. Leg een halve abrikoos, snijkant naar boven, in elk (vers of bevroren) taartvormpje. Bestrooi lekker met suiker. Wat geschaafde amandelen erover en voor de kleur een piepklein vlokje boter en dan 10-15 minuten in een hete oven (200 °C), net zolang tot het deeg er gaar en lichtbruin uitziet en het fruit sappig.

Kan trouwens ook heel goed met perziken.
Zo heb je in no time een lekker taartje bij de koffie of toetje. En je bent meteen van je ouwe rotzooi af.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Provençaalse groentetaartjes,

Klein appeltaartje

Feestelijke frambozentaart

Vorig bericht: « Quiche met zoete aardappel
Volgend bericht: Zin en onzin in de supermarkt »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN