Op de saladeboontjes van Kesbeke en Joke Boon (waar ik gisteren over schreef) zit ook 4x per jaar een nieuw receptenboekje. Daarin staat dit recept van een oersimpele maar lekkere salade met tonijn en tomaatjes. Ik heb het alleen maar iets aangepast (Joke adviseert spinazie, ik had nog een mix van veldsla en eikenbladsla). En nee, de saladeboontjes hebben van zichzelf al genoeg smaak, er is geen dressing meer nodig. Een puike lunchsalade voor twee.
Nodig:
1 potje Griekse mix saladeboontjes (witte pronkbonen, zwarte oogboontjes en groene erwten)
1 blikje tonijn (op olijfolie)
handje kerstomaatjes
handje sla
Laat de saladeboontjes uitlekken maar vang het vocht op (zie tip hieronder). Laat ook de tonijn uitlekken. Snij de kerstomaatjes doormidden. Hussel boontjes, tonijn en tomaat door elkaar. Doe de sla onderin twee kommetjes en verdeel de bonensalade erover. Stukje lekker brood erbij en klaar ben je.
TIP van Joke:
“Dat opgietvocht niet weggooien hoor,” zegt Joke, “mengen met olijfolie, mosterd, zout en peper en dan schudden tot een vinaigrette, die heel lang goed blijft in de koelkast.” En dat kan natuurlijk in datzelfde potje.