Bij een debat met als titel ‘Lang leve de voedingsindustrie’ mag uw favoriete antipakjesactiviste natuurlijk niet ontbreken. In Ede vieren ze op zaterdag 14 oktober Wereldvoedseldag (World Food Day, ook goed) in de Mauritskazerne in de vorm van een vrolijke en bomvolle dag met een streekmarkt, excursies, workshops, talkshows en films.
En dus aan het eind van de middag ook een debat met o.a. ondergetekende met als insteek de huidige algehele hang naar ambachtelijk, puur en natuurlijk eten. We eten liefst lokaal, vers, onbewerkt, zonder E-nummers en uiteraard zonder pakjes en zakjes. Maar hoe natuurlijk is natuurlijk eigenlijk, en hoe erg is het om een snelle zak soep op te warmen of pesto in een potje te kopen? Wat zijn de grootste kritiekpunten op de voedingsindustrie? Is de angst van de consument terecht? Voelt de industrie zich eigenlijk maatschappelijk verantwoordelijk als het gaat om toevoegingen en gezondheid? Zijn er misschien ook voordelen van de industrie, en zo ja welke? Kortom: tijd voor een eerlijk inkijkje in de industriële keuken.
Mijn mede-sprekers zijn Rosanne Hertzberger (Ode aan de E-nummers), Marian Geluk (directeur van belangenorganisatie FNLI – Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie), Vera Bachrach (Coco Conserven en Tostifabriek). Moderator is Janno Lanjouw.
O, en ik ga trouwens ook wat koken, dus er valt wat te proeven. Praten en eten gaat best samen, vind ik altijd.
Op de website Nederland Voedselland vind je drie stellingen waar de vier deelnemers alvast op reageerden, over het onderscheid ambachtelijk-industrieel en wel of geen E-nummers in productenen liever vers of conserven.
INFO
Adres: Mauritskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw 41 D, Ede.
Locatie: Zaal 2 (2e verdieping)
Datum: zaterdag 14 oktober 2017
Tijd: 17.00 – 18.30 uur
Toegang gratis, maar je moet wel een kaartje reserveren
Meer info over het totale evenement: hier
Meer info over dit specifieke debat: hier.