• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

31 mei 2019

Bruidstaart voor dummies

Tijd voor iets vrolijks, na weken zacht voedsel. Alhoewel, ook deze bruidstaart is prima zacht spul, en mijn recept is behalve lekker nog makkelijk ook. Dagblad Trouw had laatst een trouwspecial, en vroeg of ik niet ‘even’ een bruidstaartrecept kon doen. Tuurlijk jongens.

(foto: Harold Pereira)

Jaren geleden heb ik ooit een bevriende chefkok geholpen met het maken van zijn bruidstaart. Een helse klus van drie dagen waarbij hij overigens het meeste werk verrichtte, en ik vooral moest zorgen dat het bouwwerk heelhuids op de rondvaartboot arriveerde. Toen ik zelf ging trouwen wist ik één ding zeker: niet zelf aan de bak. Mijn taart werd – net als de geweldige middagvullende lunch – verzorgd door culicollega Yvette van Boven, die in die tijd nog een cateringbedrijf had met haar neef Joris en een echte Franse pâtissière, Marie. De bruidstaart was een beeldschone aangelegenheid in vijf lagen met frambozen, macarons en rozen. Het exacte recept had Yvette niet meer, maar wel bij benadering. Dat heb ik speciaal zelf verder versimpeld.

Mijn devies: geen oeverloos gefrut met marsepein of fondant maar lekker plamuren met slagroom en dan uitbundig versieren, dat mag gerust naar eigen inzicht.
Zelf macarons maken? Ik hou je niet tegen, maar die taart is al werk zat, dus macarons kopen is wel een stuk makkelijker… Bestel ze van tevoren als je ze alleen maar in één of twee kleuren wilt, want kant-en-klare doosjes zijn doorgaans met een mix van kleuren.
Koop vooral kleine roosjes als je daarmee de taart wil garneren. De prachtige rozen die ik had gekocht, bleken bij nader inzien veel te groot, dat was niet in verhouding tot de taart. Vandaar dat ze op de foto uiteindelijk om de taart heen zijn beland in plaats van erop.

The making of…

Zelf maken?
Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online omdat het intussen is opgenomen in mijn bakboek De zoete oven. Verkrijgbaar in elke boekhandel of gesigneerd en wel te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pistacherondo’s

Op naar Antipakjesavond (3)

Wraptortilla’s zonder pakje

Vorig bericht: « Zacht voedsel (15): Slot
Volgend bericht: Marokkaanse maïzenakoekjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • De Zoete Oven De Zoete Oven € 26,99
  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN