• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

17 december 2019

Kerstmenu 2019

Pas komende zaterdag in de krant, maar op veler verzoek nu al online: mijn kerstmenu voor Trouw. Het thema dit jaar is delen, en nee, dan bedoel ik natuurlijk niet dat vrij verschrikkelijke shared dining-concept. Nee, écht delen. Dus een feest van volle tafels, grote schalen, oma’s mooiste soepterrine en vooral uitdelen en doorgeven maar.

(Foto: Martijn Gijsbertsen)

Ik zou de soep en het toetje apart serveren, de rest kan naar keuze allemaal tegelijk op tafel. Of maak ook daar twee aparte gangen van. De hoeveelheden zijn voor 8 personen, maar als u met minder bent kan het ook, al was het maar omdat eventuele restjes ook de volgende dag nog heerlijk zijn als kliekjesdiner.

Romige venkelsoep met gremolata
Een mooie, eenvoudige witte soep met een fleurig garnituur, dat iedereen er zelf over schept.

Gravad lachs met bloemkoolpickles
Een klassieker, die heerlijk simpel is om te maken. Wel op tijd beginnen, want hij moet 2 dagen marineren. Een saus hoeft er echt niet bij, de zoetzure bloemkoolroosjes zijn een versnapering op zich.

Geroosterde rodekoolparten met amandelsaus
Doodsimpel en helemaal bijdetijds. En heel erg lekker, ook dat nog. Een geblakerd randje is nadrukkelijk de bedoeling, maar dek ze af met alufolie als het echt te hard gaat.

Biet Wellington
Niet met biefstuk, maar een verrassende vegetarische variant met biet, pompoen en walnoten. Alles kan worden voorbereid, maar bak de Wellington liefst wel op het laatste moment, versgebakken is hij het lekkerst.

Linzensalade met sinaasappel en granaatappel
Een fleurige salade die het overal goed bij doet. Het lekkerst met Puy-linzen, de Rolls Royce onder de linzen, te vinden bij delicatessenwinkel of groentejuwelier. Maar met gewone bruine linzen kan het ook, desnoods uit blik.

Choco-meringuetaart met gember
Een soort pavlova, maar dan zonder slagroom en fruit. Maar wel met lekker veel chocolade.

(Foto: Martijn Gijsbertsen)

Hier op de website van Trouw staan alle recepten inclusief tips.

P.S. Wel pas zaterdag in de krant: het bijbehorende wijnadvies.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kokosmakronen

Lemon posset met shortbread

Gourmetten: sauzen

Vorig bericht: « Franse podcast Smaakmakers
Volgend bericht: Preikroketten »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN