Schrijver Ronald Giphart en chef Danny Jansen hebben een gezamenlijke grote liefde voor kookboeken. Allebei hebben ze een flinke verzameling, en de twee vrienden kunnen er oeverloos over discussiëren. Dat doen ze ook in de vorm van een podcast genaamd De Kookboekenclub, waar ook steeds een kookboekauteur mag aanschuiven.
En tot mijn grote vreugde mocht ik nu ook een keer bij de mannen aan tafel, om te praten over kookboeken in het algemeen, en mijn eigen laatste boek (Vega zónder pakjes en zakjes) in het bijzonder. Natuurlijk had ik ook een gerecht uit het boek meegenomen om te laten proeven, en dat ging met veel enthousiasme schoon op.
Aflevering #33 met mij erin staat nu online, zie ook het filmpje via instagram, een voorproefje dat hopelijk naar meer smaakt. Het is tevens de allereerste aflevering van de exclusieve nieuwe samenwerking van de heren met podcastplatform Podimo. En voor wie nu gaat sputteren ‘ja maar dat is een betaalde app’ kan ik vertellen dat de eerste 30 dagen sowieso gratis zijn, dus niets houdt je tegen om deze lekkere aflevering snel te beluisteren. Via de link in bio op de instagram van de Kookboekenclub kun je zelfs 90 dagen lang gratis luisteren naar Podimo, zowel naar de aflevering met mij erin, maar ook alle vele andere podcasts en luisterboeken.
Welk boek?
Ik zou het bijna vergeten te vermelden, maar we hebben het natuurlijk over dit boek: Vega zónder pakjes & zakjes, vierde druk intussen. Te koop bij alle boekhandels, bij bol.com en zelfs bij de Albert Heijn. Maar een gesigneerd exemplaar bestellen via mijzelf kan natuurlijk ook.