• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 juli 2011

Frambozentoetjes

Weet je waar je mij voor kunt wakker maken? Voor frambozen. Sappige zoete zomerframbozen zijn wat mij betreft het allerlekkerst denkbare fruit. Het simpelweg leegpeuzelen van een doosje voelt als de ultieme luxe. Maar goed, je kunt er natuurlijk ook iets mee doen, met frambozen. Toetjes maken bijvoorbeeld. Neem nou deze supermarktdesserttaartjes met behalve frambozen en yoghurt ook raapolie, palmolie, palmvet en kokosvet. Opvallend om te zien dat je in steeds meer producten hoogst exotische ingrediënten tegenkomt. Toch is het kennelijk goedkoper, want de smaak zal heus geen criterium wezen.

Uit een pakje: Superieur Luxe desserttaartjes frambozen-yoghurt
Inhoud: Frambozen 32%, slagroom, suiker, water, magere yoghurt 7%, tarwebloem, plantaardige oliën (raapolie, palmolie), glucose-fructosestroop, plantaardige vetten (palmvet, kokosvet), gelatine, aroma’s, citroensapconcentraat, magere melkpoeder, eieren, rode bietensapconcentraat, voedingszuur E330, verdikkingsmiddel E412, rijsmiddel E500, zout, emulgator E471, kleurstof E160a.

Enfin, van dit soort taartjes krijg ik altijd acuut de doe-het-zelfkriebels. Namaken is in dit geval echt een eitje en nog smakelijker ook. Mits je wel behoorlijke koekjes uitzoekt, geen suffe mariakaakjes maar prettige roombotergevalletjes.
Ik gebruik in mijn recept geen yoghurt, dat stijft namelijk alleen op als je gelatine gebruikt en ik moet af en toe ook aan mijn vegetarische lezers denken. Mascarpone is mooi stevig van zichzelf, maar kan ook erg massief zijn, vandaar dat er geklopte slagroom doorgaat. Opvallend om te zien dat je in steeds meer producten hoogst exotische ingrediënten tegenkomt zoals raapolie, palmolie, palmvet en kokosvet. Ook al moet het allemaal van ver komen, toch is het kennelijk goedkoper, want de smaak zal heus geen criterium wezen. Dan is het vast niet erg als ik zelf ook iets exotisch gebruik, namelijk rozenwater, wél aantoonbaar heerlijk. Maar vooruit, je kunt het ook weglaten.
frambozentaartjes-zpz2


Zelf maken? Mijn recept voor frambozentoetjes (of zijn het nou frambozentaartjes?) is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Marmercake

Tomatenketchup

Jeruzalem Pizza

Vorig bericht: « De originele Caesar Salad
Volgend bericht: Kookboek Cake pops »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN