De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

14 augustus 2007

Fleur de sel

Het allerlekkerste zout dat er is heet fleur de sel. Te koop in potjes de hypermarché, maar ook in zakjes in lokale winkeltjes, vooral in Bretagne en het Zuiden. De bekendste zoutwinbassins liggen namelijk in Guérande (Bretagne) en de Camargue (Middellandse Zee). De bassins worden gevuld met vers zeewater en na het verdampen blijven uiteindelijk de zoutkristallen over. Helemaal aan het begin van het verdampingsproces ontstaat er, naar verluidt alleen bij een bepaalde windrichting, een flinterdun vliesje op het water. Dat is de fleur de sel (letterlijk: ‘bloem van zout’) die er met de hand afgeschept wordt.

Vanwege de tijdrovende klus en de lage opbrengst (1 kilo fleur de sel per 35 vierkante meter) is het niet goedkoop. Maar ach wat een fijne structuur en delicate geur! Dit is natuurlijk geen zout om in de pan met pastawater te gooien. Fleur de sel komt het best tot z’n recht door op het laatst met de vingers een klein beetje over een gerecht te strooien. Zo wordt zelfs de meest alledaagse salade ineens een culinaire belevenis. Of wat vlokjes over kort gebakken coquilles…

Meer weten over soorten zout? Lees dan hier.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tagliatelle met spinazie en ricotta

Gezond met minder zout, suiker en vet

Viscuisine

Vorig bericht: « Hypermarché
Volgend bericht: Siliconen bakvorm van Fauchon »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN