• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

13 september 2007

Sterrenchef of afhaalchinees?

Waarom o waarom kunnen de Britten nou wel wat wij niet kunnen: leuke kooktv die ergens over gaat? Er is alwéér een leuke nieuwe serie begonnen: Take on the takeaway. Elke dag is er een topkok die de uitdaging aanneemt om bij iemand thuis lekkerder, sneller en goedkoper te koken dan het favoriete afhaalrestaurant. Ik heb nu twee afleveringen gezien, het zit slim in elkaar en is nog onderhoudend ook. John Burton Race (net klaar met zijn serie Kitchen Criminals) ging Pakistaans koken bij twee dokters die zichtbaar nog geen mes konden vasthouden, en de Ierse Paul Rankin probeerde twee Grieken te overtuigen van zijn feta-kookkunsten. En wie hebben we daar? Digger Dean! Fans van het onvolprezen Masterchef herkennen hem nog wel, de breedlachse, sympathieke net-niet winnaar van vorig jaar. Hij heeft het inmiddels geschopt tot brommerkoerier.

Hoe gaat het in z’n werk? De afhaalliefhebbers (tot nu toe steeds twee stevige mannen) bedenken wat hun favoriete afhaaldiner is en wat dat kost. De sterrenchef checkt in de steevast brandschone want ongebruikte keuken wat er aan ingrediënten en spullen aanwezig is. Weinig. Dean springt op de scooter en gaat met een boodschappenlijstje naar de supermarkt in de hoop om minder geld uit te geven (check 1). Zodra de bestelling wordt geplaatst bij de afhaalgriek, -pakistaan, -chinees of wat dan ook gaat de chef aan de slag met verse ingrediënten, al dan niet bijgestaan door zijn twee linkshandige secondanten. Dean hangt bij de tegenpartij in het restaurant geïnteresseerd boven de pannen en racet terug met de doosjes. Welk bord is het eerste klaar (check 2)?

En dan check 3: de smaaktest. Met een blinddoek om moeten de kenners cijfers geven voor het lekkerste bord. Bij de Pakistani’s won de arrogante sterrenchef, hij had niet anders verwacht, maar bij de Grieken moest Paul Rankin toegeven dat die houtskoolgeroosterde sheftalia van om de hoek toch inderdaad echt erg lekker waren.

Take on the takeaway, elke werkdag van 19.30 – 20.00 uur, BBC2

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Big Wine Adventure

Reismenu van Cor Hospes

Kookboek À propos bistro

Vorig bericht: « Troubleshooting met jam
Volgend bericht: Roest in de Siemens afwasmachine »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN