• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

9 oktober 2007

Nog beter koken met De Perfecte Kok

Als je eenmaal de perfecte kok bent, kun je dan nóg beter koken? Wel volgens auteur Marcus Polman. Voor zijn eerste boek ging hij langs allerhande bekende en minder bekende Nederlanders voor perfect bereide klassieke recepten, voor zijn nieuwe boek, Nog beter koken met De Perfecte Kok, ging hij verder de diepte in. Welke pannen, apparaten en fornuizen moet je hebben (beginners danwel gevorderden) en hoe hou je je messen scherp. Hoe kies je de juiste rijst/pasta, aardappels et cetera.

Kreeft kraken
De anatomie van eetbare dieren komt aan de orde, net als het vakkundig in acht stukken snijden van geroosterde kip. De nadruk ligt in het boek niet zozeer op recepten, sterker nog, die vallen eerlijkgezegd een beetje weg, maar op technieken en bereidingswijzen. Want een béétje vent hoort natuurlijk te weten hoe je een oester openmaakt, een kreeft kraakt of een groot stuk vlees perfect gaar krijgt. Maar voor de meer linkshandigen onder de mannen wordt nog even ook het ontvellen van een tomaat en snijden van een preitje uit de doeken gedaan.

Privéles
Marcus nam speciaal privéles bij Jonnie Boer en Cees Helder, wat zelfs werd vastgelegd op de bij het boek gevoegde dvd. We zien hem op de foto zelfs met schep in de weer in een moestuin. En hij liep stage bij het Amsterdamse The College Hotel. Marcus: ‘Chefs Schilo van Coevorden en Pepijn Schut hebben me door de mangel gehaald, echt een louterende ervaring.’ Inmiddels heeft hij de snijtechnieken feilloos onder de knie, iets wat meneer Helder himself nog eens kwam demonstreren tijdens de boekpresentatie.

Marcus Polman, Nog beter koken met De Perfecte Kok, uitgeverij Mo’Media, € 15,95

Saillant detail: op Bol.com werd de auteur aanvankelijk Mariëlle Polman genoemd 😉 Is intussen verbeterd.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Mijn tent is top

The Truth about Food

Julie & Julia

Vorig bericht: « Nieuwe hoge hakken in de keuken
Volgend bericht: Kookboek Fresh »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN