De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 november 2007

Kookboek Tarte Tatin

Het ligt zo voor de hand, dat het gek is dat er nog niet eerder een kookboek van verschenen is. Of ik  moet me vergissen natuurlijk. Maar die omissie is nu verholpen. Zojuist verscheen het kookboekje Tarte Tatin, geheel en al gewijd aan, inderdaad, de beroemde omkeertaart. Met niet alleen de onvermijdelijke appel-oerversie van de naamgevende Franse gezusters, maar ook met andere zoete vullingen. En ook verheugend veel hartigs. Toepasselijk geschreven door twee dames, geen zusters weliswaar, maar toch. Anaïsa Bruchner en Jasmin Schults runnen samen een cateringbedrijf en noemen zichzelf De dames in de keuken. Een boek waar een béétje lekkerbek glimmende oogjes van krijgt.

Mooi bros deeg
Wat is nou het onweerstaanbare van een tarte Tatin? Simpele ingrediënten die eerst gebakken worden, gaan karamelliseren en daarmee heel intens van smaak worden. Plus een deegkorst die niet klef wordt, maar juist mooi bros blijft omdat de natte ingrediënten eronder liggen. De traditionele korst is van pat ebrisee, waar de dames uiteraard het recept van geven. Maar ook van zelfgemaakt roomboterbladerdeeg. Even een klusje met veel rollen en vouwen, maar wel erg lekker. En anders mag ´gewoon´ kant-en-klaar bladerdeeg uit de vriezer ook van de dames.

Pompoen met chorizo
Eerst een scala aan appelvarianten, met gember, met peer en met spek en stroop. Maar ook ananas, banaan, rabarber, tuttifrutti, ja zelfs zoete wortel, kaneel en rozijntjes. De hartige varianten zijn minstens zo leuk. Wordt het vanavond die met pompoen, chorizo en gekonfijte knoflook, die met paprika, gebakken eitje en tabasco of toch maar die met aardappel, spek en emmentaler?

Alles omkeren
Na verlekkerd doorbladeren van dit kek vierkante boekje zijn twee dingen duidelijk. Ten eerste dat je alles kunt omkeren. Ten tweede dat een tarte Tatin, hartig danwel zoet, simpel te maken is. De recepten beslaan zelden meer dan een paar regels, waarmee zelfs niet-doorgewinterde koks snel van hun drempel- danwel koudwatervrees af zijn.

Jasmin Schults en Anaïsa Bruchner, Tarte Tatin, uitgeverij Becht, € 11

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kinderkookboek (7): de ramp

Klootwijk aan zee

Feestelijke taarten

Vorig bericht: « Heston Blumenthal
Volgend bericht: Kookboek Melting Pot »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN