• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 december 2007

Zelf vlees rijpen

Na alle informatie van de afgelopen week over vlees rijpen rijst onverbiddelijk de hamvraag: kun je nu zelf een biefstukje kopen en die pas een week of nog later opeten? Ja, mits.
Zo moet je om te beginnen een goede slager hebben, eentje die precies weet wanneer de koe geslacht is, dus geen slager die zelf zijn vlees al vacuümverpakt in stukken krijgt aangeleverd van de en geen idee heeft hoe lang het vlees al onderweg is. Vraag hem de biefstuk te vacumeren en een bewaaradvies. Dat hangt af van de slachtdatum van het vlees, maar ook van de temperatuur van je koelkast.

Koelkast
Het beste is een koelkasttemperatuur tussen 0 en 2°C, een koelkast met een nulgradenlade is ideaal. De gemiddelde koelkast staat op en 5-6°C afgesteld, dan gaat het ontwikkelen van bacteriën uiteraard sneller. Na het openen van het plastic moet je het vlees even op kamertemperatuur laten komen voor je het gaat bereiden, ook om de geur van het plastic te laten verdwijnen. Want nee, er is niks mis met het vlees!

Supermarktvlees
Ook een grappige constatering van Mikel Pouw van Nice to Meat: vlees van de supermarkt is vaak nog jong, dus kun je met een gerust hart eten tot na de THT-datum. Neem bijvoorbeeld Greenfields vlees. Razendvers, want maandag geslacht, zaterdag in de winkel, en volgens de verpakking een week houdbaar. Maar juist als je dat vlees even laat liggen, wordt de smaak alleen maar beter. Sterker nog, dan krijg je nog 35% over-de-datum-korting ook… 😉

Morgen: hoe kom je aan een goede slager?

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Hypermarché

Oranje citroen

Snoekbaars

Vorig bericht: « Gerijpt vlees proeven
Volgend bericht: I love mijn slager »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN