• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 februari 2013

Kookgerei: De spatel

Heb ik het ooit al eens over nut en noodzaak van spatels gehad? Natuurlijk, allereerst de siliconenspatel. Schraapt moeiteloos de laatste restjes uit de pan, of het nu gaat om uitserveren of in diepvriesdoosjes deponeren. Onbegrijpelijk wat je met zo’n spatel nog uit een kookpot weet te wringen, heus, het scheelt een slok op een borrel.

Denk ook aan kommen met cakebeslag of gesmolten chocola die tot de laatste druppel benut dienen te worden (ons ben zuunig). Bijkomend voordeel: de kom kan daarna meteen schoon de kast in, hoeft niet (of nu ja, nauwelijks) nog te worden afgewassen. Hoewel dat ook geen punt is, want hij kan gewoon in de afwasmachine. Liefst van één stuk, dan kan er niks losraken en half kwijtraken. Bij voorkeur in de kleur rood, maar dat is persoonlijk. Ik zie ze nooit meer in kookwinkels, daar heerst nu de trend van houten-steel-met-siliconen-opzetstuk. Waarom weet ik ook niet. Het zal de vooruitgang wel weer wezen maar neem van mij aan: deze werkt het beste en gaat eeuwig mee (afkloppen…).

Echter, voor het roeren in hete pannen is siliconen minder geschikt. Misschien kan het materiaal officieel wel tegen hitte, maar ik durf het toch niet aan met een loeihete wok. Bovendien voelt het een beetje eng in de hand. Nee, in roerbakomstandigheden wil een mens een stevige spatel. Eentje die in alle hoeken van de pan komt. Eentje die lekker in de hand ligt. Eentje die je gewoon na gebruik in de afwasmachine kunt flikkeren en waar dan niet na afloop (zoals bij houten pollepels) nog van alles desalniettemin aan is blijven plakken.

Deze spatels van Epicurean zijn van geperst hout en bevallen uitstekend. Ook geschikt voor pannen met antiaanbaklaag, want ondanks dat ze er zo robuust uitzien, krassen ze niet. Te danken aan een natuurlijk harslaagje, dat als het goed is ook meteen de bacteriën buiten de deur houdt. Kan ook nooit kwaad. En om het helemaal mooi te maken: het is nog van verantwoord hout ook (lees: FSC gecertificeerd). Volgens de fabrikant ‘hittebestendig tot 176 ºC’. Wat ik dan altijd wel weer geinig vind. Want hoe weten ze dat en wat gebeurt er in vredesnaam bij 177 ºC? Enfin.
Ik weet alleen niet waarom die ene zwart is en de andere bruin. Volgens mij een designdingetje. In het gebruik maakt het niet uit. Verkrijgbaar bij kookwinkels voor rond een tientje.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookboek Verder Koken zonder e-nummers

Veel lekkers uit China

Kalender Hoge Hakken in de keuken 2013

Vorig bericht: « Remia pasta-ovenschotel
Volgend bericht: Kookprogramma Heel Holland Bakt »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN