• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

18 maart 2013

Bounty’s

Terugkijkend kunnen we wel stellen dat ik mijn bul gehaald heb dankzij een tropische verrassing in melkchocolade. Vooral in tentamenperiodes, in de weken dat er druk gestudeerd diende te worden in de bibliotheek, had ik mijzelf wijsgemaakt dat ik recht had op een dagelijkse Bounty ter verhoging van de leerprestaties en ter compensatie van de intellectuele stress. Nu ja, één, het waren er natuurlijk twee, want ze zaten uitsluitend als duo in een zakje. Daarentegen was in die tijd het driedubbelverpakking nog niet uitgevonden, net zomin als de versie met pure chocola. We hebben het over bijna twintig jaar geleden, toen een computer nog iets hoog exotisch was en ik van reizen naar echte bountystranden alleen nog maar kon dromen. In het kader van de zelfbeheersing sloeg ik de dagelijkse studieversnapering niet grootscheeps in, maar kocht ik ze per stuk, in de kantine van de letterenfaculteit. Met als vaste begeleider zo’n vies bekertje automatenthee.

T-bounty

Uit een pakje: Bounty
Inhoud: Suiker, kokos 21%, glucosesiroop, cacaomassa, magere melkpoeder, emulgatoren (soja-lecithine, E471), lactose, botervet, weipoeder, bevochtigingsmiddel (glycerol), zout, natuurlijk vanille-extract.

Nu vraagt u zich af: waarom zou een mens in hemelsnaam Bounty’s willen namaken? Inderdaad, daar is geen enkele reden voor. En toch, in een muitende bui kreeg ik er ineens zin in. Het decoratieve aspect was nog even een dingetje. Die drie karakteristieke ‘flubbeltjes’ lukten uiteindelijk het beste met de achterkant van een koffielepeltje, hoewel ik mijn eigen streepjesdesign-met-een-vork uiteindelijk ook wel chique vond. Enfin, los dus van de decoratie bleek het verrassend eenvoudig en was de smaak ook volgens meneer Koken met Karin ‘net echt’. Voor wie zich een keer helemaal de tandjes verveelt of juist even ontspanning zoekt tijdens studie-activiteiten.

Recept
O nee, Bounty is natuurlijk een merknaam, dus zo mogen we ze niet noemen. Zelf maken? Mijn recept voor Tropische choco-kokosversnaperingen is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Zweedse balletjes in roomsaus

Bonensalade #Bonenestafette

Lila puree met coquilles

Vorig bericht: « Appelkaneelvla
Volgend bericht: Tweecomponentensoep »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN