• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

2 september 2013

Sappige citroencake

citroencakeEen antipakjesapostel is nooit met vakantie, zelfs niet op vakantie, want ook daar gaat het veldwerk immer door. Mij doe je geen groter plezier dan met een bezoekje aan een Franse hypermarché, dus dat komt goed uit. Ook deze zomer heb ik me weer verlustigd aan de vele buitenlandse mogelijkheden, die gans anders zijn dan bij ons. Babymaaltijden met sint-jacobsschelpen, diepvriesbloemkoolsouffleetjes, gepaneerde, kaasgevulde reuzenolijven; da’s toch andere koek dan onze nasi-zakjes, mix voor gehakt-ovenschotel en pannenkoek-shake.

Een jaar houdbaar
Ooit gehoord van Alsa? Dat is, zeg maar, de Dr. Oetker van Frankrijk, met een duizelingwekkend assortiment aan bak- en toetjesmixen voor Franse evergreens als macarons, financiers en crème brûlée. Ze hebben ook geheel prepareerde cakemixen in een stazak, die je alleen nog even moet leegknijpen boven een taartvorm. Moelleux au citron, dat leek me wel wat. Moelleux (spreek uit: ‘mwah-leuh’) is normaalgesproken cake die nog zacht is van binnen, zo lekker zompig nattig. Hij is vooral bekend van de chocola, maar het kan kennelijk ook met citroen. De stazak is een jaar (!) houdbaar in de keukenkast – een knap staaltje wetenschap.

Uit een stazak: Alsa Moelleux au citron
Inhoud: Plantaardig vet, suiker, tarwezetmeel, hele eieren bloem, stabilisatoren: glycerol en xanthaangom, natuurlijke citroenaroma, rijsmiddel: E450 en natriumbicarbonaat, zout, conserveermiddel: E202, aroma, kleurstof: riboflavine.

Chemisch
Volgens de nogal vage omschrijving moet hij ’20 à 35 minuten’ in de oven, maar bij mij was de cake ook na 50 minuten nog volstrekt ongaar van binnen. Nu moet ik erbij zeggen dat ik er voor de gezelligheid ook nog stukjes perzik aan had toegevoegd, maar eigen creativiteit is bij kant-en-klaarproducten nooit zo’n goed idee, dat wordt onmiddellijk afgestraft. Veel erger was dat de citroensmaak nogal chemisch bleek. Toch maar weer gewoon zelf aan de bak dus.

Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.Koken-met-karin-boeken

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kaasfondue simpel & snel

Tomatenrijst

Beijing noedels

Vorig bericht: « Culinaire Kalender 2014 ligt in de winkel
Volgend bericht: De Peulenparade »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN