• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

12 september 2013

Kookcursus Basistechnieken

kookcursusVandaag even een stukje onvervalste aanbeveling van een collega. Edith Dourleijn blogde en twitterde vroeger vooral onder de naam ‘Eediete’ (Edith uitgesproken op z’n Frans), maar omdat mensen er iets dieet-achtigs inzagen, is ze intussen geswitcht naar haar echte naam. Nou, die Edith dus, die geeft een jaloersmakend goede kookcursus. Ik wou dat er zoiets had bestaan toen ik mij als beginnend amateur op het kookpad begaf. Dat had een hoop ellende gescheeld. Enfin.

Trial and error
Het betreft geen gewone kookworkshop, maar een achtdelige cursus kooktechnieken waarin 8 avonden lang steeds een ander lastig thema getackeld wordt. Snijtechnieken, uiteraard, maar ook vis fileren en pasta of bouillon maken. Het leukste vind ik haar trial-and-error-sessies gewijd aan bijvoorbeeld het bakken van de perfecte biefstuk. Ze laat je aan den lijve ondervinden wat het effect is van hard bakken, van zacht bakken, van wel of niet laten rusten, van wel of niet zouten van tevoren. En wat of het nou uitmaakt of je groente kookt, stoomt of in een waterbad laat dobberen.

Niet duur
duimDenk nou niet dat Edith staat te demonstreren en dat de cursist toekijkt, nee, de cursus wordt gegeven in een professionele keuken met een hele batterij gasfornuizen, dus iedereen kan daadwerkelijk zelf aan de slag. En intussen, na veel schade en schande, weet ik als geen ander: door eigen ervaring, leer je het beste. Duur is het ook al niet, namelijk nog geen 60 euro per avond (incl. BTW en alle materialen). Kom d’r eens om, voor zoveel onvergetelijke vakkennis.
Kortom, u moet de cursus van Edith hebben. En hier staat alle informatie over de cursus.

P.S. Nee ik heb geen aandelen en krijg ook geen commissie. Ik ben graag eens een keer enthousiast over een collega.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Voortgang nieuw kookboek

Reserveer nu mijn nieuwe kookboek

Jamie Oliver’s chef

Vorig bericht: « Salade van bonen met radijs
Volgend bericht: Makreel met appel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN