• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 maart 2014

Pasta met coquilles, doperwt en pancetta

Tja, hoe gaan dingen in de keuken? Gerechten ontstaan heel vaak toevallig, gewoon gebaseerd op wat ik voorhanden heb in combinatie met iets wat ik al eens eerder heb gemaakt. Of in combinatie met een recept van een ander, want waarom altijd maar weer zelf dat wiel uitvinden?

Dit kliekjesrecept begon bijvoorbeeld bij een viscursus die speciaal gewijd was aan schaal- en schelpdieren. We kregen twee soorten Sintjacobsschelpen te proeven: vers uit de schelp versus los aangeleverd in een emmertje zoals de meeste viswinkels ze verkopen en de meeste horeca-etablissementen ze serveren. En die zijn steevast bevroren geweest. We proefden de coquilles rauw, in dunne plakjes, want zo proef je beter. Het verschil was stuitend. De verse waren mooie gladde plakjes met een lekkere beet, de ontdooide waren zacht, moesachtig, pruttig. coquillesDat bord raakte dus niet leeg, en ik kreeg de restjes mee naar huis.

CulyToen herinnerde ik me een leuk recept van collega-blogster Monique van Loon, bekend van de populaire site Culy.nl en haar boek The Culy Way of Life. Een recept van gebakken coquilles met doperwtenpuree en pancetta. Doperwten heb ik altijd in de vriezer, pancetta altijd in de koelkast om spaghetti carbonara mee te maken. En omdat mijn coquillerestjes niet mooi genoeg waren voor de hoofdrol, besloot ik om er dopwertencarbonara mee te maken.doperwtjescarbonara

Voor 2 personen gaat het als volgt:
Zet alvast een grote pan water en zout op voor de pasta.
Zet ook een kleine pan op met water en zout en gooi daar zodra het kookt 250 g diepvriesdoperwtjes in. Kook 4 minuten, giet af. Hou 4 eetl apart voor de garnering, pureer de rest met de staafmixer samen met 1 klein knoflookteentje (uit de knijper), de blaadjes van 2 takjes verse munt en wat zout en peper uit de molen.
Laat 4 plakjes pancetta tussen vellen keukenpapier in de magnetron in 1- 1,5 minuut knapperig uitbakken. Verkruimel.
Kluts een groot ei los in een kom.
Dit kan allemaal van tevoren, zeker als je die doperwtjespuree een beetje warm houdt met alufolie.
Doe 200 g spaghetti of linquine in de pan. Bak intussen de coquilles, dat gaat heel snel, dus dat red je makkelijk terwijl de pasta kookt. Ga uit van 2 hele coquilles per persoon, en snij die elk overdwars in 2 of 3 plakjes. Verhit een pan tot flink heet, doe er dan wat olie en boter in, bak de plakjes coquilles heel kort aan beide kanten tot mooi gekaramelliseerd. Bestrooi met iets zout.
En nu snel handelen. Giet de pasta af in een vergiet. Doe terug in de warme pan met de doperwtenpuree, meng goed door elkaar. Giet het ei erbij, meng goed door elkaar en laat met deksel op de pan een minuut staan zodat het ei stolt. Serveer op warme borden met de coquilles er bovenop. Bestrooi met pancetta. Nog wat peper uit de molen erover en hoppetee.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Piccalilly

Pastasalade met tonijn

Salade met biefstuk en hazelnoten

Vorig bericht: « Mozzarella met granaatappel
Volgend bericht: Granola »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN