• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

14 mei 2014

Bosvruchten-kokos-taartje

Zou het de rode ondergrond geweest zijn? De foto in het gisteren besproken boek Rutger Bakt die me meteen aansprak, was die van de Bosvruchtenkokoscarrés. Een smaakcombinatie die niet zo alledaags is en daardoor juist leuk. Niet met verse bramen trouwens, zoals ik abusievelijk naar aanleiding van diezelfde foto dacht, maar met een potje jam. Laat ik dat nou net in huis hebben. Alleen niet de benodigde vierkante bakvorm van 20 x 20 cm. Dus in plaats van carrés maakte ik er een taartje mee, en sneed die in punten. Dat werkte ook heel goed. Ik heb wel de hoeveelheden van de topping ietsje verminderd. En ik heb zelfrijzend bakmeel genomen, waar Rutger bloem en bakpoeder neemt. Kan allebei, maar toevallig had ik zelfrijzend bakmeel meer voor het grijpen staan. Hierbij mijn aangepaste recept voor een springvorm van Ø 22 cm.bosbessen kokos taart

Nodig voor de bodem:
80 g boter op kamertemperatuur
50 g witte basterdsuiker
100 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 eidooier (let op: eiwit niet weggooien, dat gaat in de topping)
wat boter + meel voor invetten

Topping:
150 g lekkere bosvruchtenjam
50 g geraspte kokos
50 g witte basterdsuiker
1 eiwit (van die dooier van de bodem dus)

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een springvorm (Ø 22 cm) in met boter en bepoeder met wat meel. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een soepel deeg. Of gooi, zoals ik, even in de keukenmachine. Duw met bebloemde vingers (het is een nogal plakkerig deeg) uit in de vorm. Bak in 15 minuten licht goudbruin. Haal uit de oven en laat iets afkoelen, maar laat de springvorm erom.
Meng intussen in een kom de kokos met de basterdsuiker en het eiwit tot een wat raar, kruimelig geheel, maar dat komt goed! Roer de jam los en strijk uit over de bodem. Verdeel de kokoskruimels erover. bosbessen kokos taartZet weer terug in de oven tot de bovenkant mooi gekleurd is. Volgens Rutger 20 tot 25 minuten, maar ik adviseer om de kookwekker op een kwartier te zetten om in de gaten te houden of je deeg nu niet te hard gaat, zoals bij mij het geval was. Laat nu helemaal afkoelen, haal uit de vorm en snij in puntjes.
Of doe als Rutger in het originele recept: bak in een vierkante vorm en snij in 16 gelijke vierkantjes.

Naschrift: Blijkt ook heel lekker als toetje met een bolletje (yoghurt)ijs erop:frozz frozen yoghurtDit recept komt zoals gezegd uit het boek Rutger Bakt, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Thaise gele curry

Gyoza

Lékué Stoombox

Vorig bericht: « Bakboek Rutger Bakt
Volgend bericht: Frozz Frozen Yoghurt »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN