• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 november 2009

Içli köfte (Turkse kroket)

turksekroketOp zoek naar het allerlekkerste recept om als eerste uit te proberen uit het gisteren besproken boek Verse munt lamsbout en baklava, kwam ik al snel uit bij içli köfte. Een soort ovalen gehaktballetje in een knapperig jasje van eveneens gehakt. Zelf noemt de auteur het een Turkse kroket en in het Midden-Oosten staan ze ook bekend als kibbeh. Zo ken ik ze inderdaad van de Libanees.

Miliah Genco: “De dunne buitenkant is van een mengsel van tartaar en bulgur, en dat wordt gevuld met gebakken gehakt. Het is de gewoonte om er walnoot in te stoppen.” En de kunst om te zorgen dat het vlees sappig blijft en niet droog wordt, wil ik daar graag aan toevoegen.

 

 

Nodig voor 12 stuks:

Buitenkant (köfte):
300 g tartaar
50 g fijne bulgur
1 kleine ui, gehakt
1 tl zwarte peper
2 tl zout
2 tl pepervlokken
200 g gekookte aardappels

Binnenkant (vulling):
500 g lamsgehakt
2 tl zout
3 middelgrote uien, gehakt
2 tl zwarte peper
200 g grof gehakte walnoten

1 liter olijfolie voor het frituren

Doe alle ingrediënten voor de köfte in een grote kom en kneed alles goed door elkaar tot een egele massa ontstaat. Zet in de koelkast.
Vulling: verhit een koekenpan (zonder olie) en bak het gehakt met zout. Voeg gehakte uien, peper en walnoten toe en bak het geheel 10 minuten op hoog vuur. Laat afkoelen. Neem het tartaarmengsel uit de koelkast en draai hieruit 12 balletjes van ongeveer 8 cm doorsnee. Druk met een vinger een gat in het tartaarmengsel en vul met het gebakken gehaktmengsel. Druk de köfte weer dicht en rol ze voorzichtig tot een langwerpige kroketvorm.

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Doe zodra de olie goed heet is de köfte erin en frituur ze tot ze donkerbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

Dit recept komt uit het boek Verse munt lamsbout & baklava (uitgeverij Fontaine), lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kanelbullar

Hachis Parmentier

Zeebaars op de BBQ

Vorig bericht: « Kookboek Verse munt lamsbout en baklava
Volgend bericht: Restauranttip Istanbul 3: Pandeli »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN