De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

22 januari 2010

Borrelhapje met biet

Gisteren schreef ik al over de borrelhapjeswedstrijd met bijbehorend kookboek Het borrelt hier! uit het dorpje Ellecom. Het lekkerste hapje was van Peter Verhoeff en heet voluit ‘Minitaartje met bieslookroomkaas en rode biet’. Een onalledaags hapje dat makkelijk vooraf is klaar te maken. Pieter: “Rode bietjes bij de borrel? Je zult er niet snel aan denken en daarom is dit frisse hapje zeer verrassend voor je gasten.
IMG_9724
Nodig voor 12 hapjes:
2 middelgrote ongekookte bietjes
12 tartelettevormpjes van zandtaartdeeg (kant en klaar)
125 g verse roomkaas
1 eetl olijfolie
1 theel balsamico-azijn
2 eetl ahornsiroop (maple syrup)
2 eetl geknipte bieslook
Peper & zout

P.S. Geen tartelettevormpjes gevonden? Op een toastje werkt het volgens mij ook.

Gaar de bietjes 1 uur in aluminiumfolie in de oven via deze methode. Na het afkoelen kun je ze gemakkelijk schillen. Snij de bietjes vervolgens in kleine vierkante blokjes. (Tip van mij: snij de bieten eerst in plakjes, die in dunne reepjes en de reepjes vervolgens in blokjes. Dat snijdt niet alleen makkelijker, maar zorgt ook voor even kleine blokjes en het oog wil ook wat). Doe de blokjes in een pannetje met de balsamico-azijn en de maple syrup en laat het mengsel in circa 5 minuten op laag vuur een beetje inkoken. Doe de bietenblokjes in een kommetje en laat afkoelen. Klaar voor gebruik.
Roer de roomkaas glad en meng met de geknipte bieslook, breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

Vlak voor het serveren: schep in de taartvormpjes een lepel van het roomkaasmengsel. Daar bovenop een schep bietenblokjes. Garneer met wat geknipte bieslook.

Trek in nog meer borrelhapjes? Hier vind je de bestelinformatie van het boek Het borrelt hier!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bietensalade met linzen

Moestuinieren deel 3

Aubergine als borrelhap

Vorig bericht: « Borrelhapjesboek uit Ellecom
Volgend bericht: Laurierblaadje »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN