• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 mei 2006

Bijeenkomst Nederlandse Foodbloggers

Maandenlang werd er naar uitgekeken, vanmiddag was het eindelijk zover: de Nederlandse foodbloggers kwamen bij elkaar. Uit alle hoeken en gaten van het vaderland waren ze naar Utrecht afgereisd. Alle foodbloggers van Nederland? Nee, da’s helaas niet gelukt. Wetten en praktische bezwaren, wie kent ze niet. Maar de ‘harde kern’, de ‘F-side’ was er wel. Over Stromboli, drijfveren, eendepoten, passie en wijn. Veel wijn.

Wie waren er allemaal nog meer? Mariëlla Beukers van Wijnkronieken, Ronald de Nijs van Zestz, het Meisje van de Slijterij alias Petra de Boevere van Proost.Blogo (de nieuwe naam van Wijn.Blogo), Ed Starren van de Wijnerij, Aldo Wink van Dining&Wining, en last but not least Ailko Faber en gastheer Dick Veerman, allebei van Foodlog.

Hoe kunnen foodbloggers elkaar beter treffen dan tijdens het eten? Cecile, de vrouw van Dick had gezorgd voor een heerlijke lunch die volmaakt voldeed aan het fijne ‘un dimanche à la campagne’-gevoel. Eigenlijk zaten er meer winebloggers dan foodbloggers aan tafel, dus het ging veel over het edele druivennat, waarvan er ook meerdere flessen rondgegaan zijn. Vraag me niet naar soorten, namen en jaartallen, daarvoor moet je bij de wijnverslagen zijn.

Ik had mijn handen en mond vol met het goddelijke lekkere, warme Stromboli-brood (losgepeuterd recept volgt morgen!), de salade met tomaatjes en gésiers (kom daar eens om in Nederland!) en tenslotte knapperige geconfijte eendepoten (Vive la France!). Heerlijk, heerlijk.

En waar ging het zoal over? Over hoe en waarom we allemaal aan het bloggen geslagen zijn. Over onze achtergronden en onze drijfveren. Er bleken veel overeenkomsten (tomeloze passie, veel tijd insteken, nog geen duizelingwekkende bezoekersaantallen maar wel zeer geïnteresseerde lezers), maar uiteraard ook veel verschillen in aanpak en uitwerking.

Ik vond het in ieder geval erg leuk om kennis te maken met bloggers die met net zoveel enthousiasme over de lekkere zaken des levens schrijven als ikzelf. Een aantal had ik al ontmoet, gesproken danwel over geschreven, anderen kende ik alleen van naam. Kortom, een zeer geanimeerde kennismaking die smaakt naar meer!

Meer lezen? Kijk bij ook eens bij Marketingfacts, Proost.blogo (ook met video-verslag!), Zestz, Foodlog en/of Wijnkronieken.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Nintendo Cooking Guide

Culinaire Almanak proeverij

Aardbeienreisje

Vorig bericht: « Foodblog Zestz
Volgend bericht: Stromboli: brood gevuld met mozzarella »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN