• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

18 juni 2010

Salade met blauwe kaas

Vandaag een recept uit het gisteren besproken Reiskookboek Frankrijk. We gaan ervoor naar de Auvergne, u weet wel, van de bourriole, de garbouillau, de pounti, de falette en de truffade. Wat dat allemaal is? Dat staat dan weer in het Culinair reiswoordenboek Frans. Geen toelichting behoeven waarschijnlijk de lentilles vertes du Puy, oftewel de Puy-linzen. Donkergroene linzen waar menig topkok intussen voor gevallen is, en terecht.

Maar vandaag geen recept met linzen. De auvergne zit ook boordevol kaas, blauwe kaas, zoals de beroemde Roquefort. Onbekender, maar zeker zo blauw, en hoogst lokaal is de Bleu d’Auvergne. Vandaag dus een Salade auvergnate, met Bleu d’Auvergne. Maar vooruit, als de Nederlandse kaasboer die niet heeft, mag ook een andere blauwe kaas. In 10 minuten staat ‘ie op tafel.

Nodig voor 4 personen:
1 krop krulandijvie (frisée)
2 koude gekookte aardappelen, in blokjes
2 plakken (Franse dikte: 2 à 3 mm) rauwe ham, in kleine stukjes
150 g Bleu d’Auvergne, verkruimeld
vinaigrette

Was en droog de sla, doe deze op de borden en leg er de andere ingrediënten op.

Heus, dat is het hele recept dat in het boek staat. Hoe makkelijk wil je het hebben! Toch voor de zekerheid ook maar even de bereidingswijze van de vinaigrette uit hetzelfde boek erbij, want kant en klare slasaus uit een flesje, da’s een aanfluiting.

Vinaigrette: 2 eetl azijn, 1 eetl water, 1 theel (of meer) gladde mosterd, snuf zout, 8 eetl olie. Kloppen met een vork of garde in een kommetje of (de Hollandse methode) schudden in een jampotje.

Dit recept komt uit het Reiskookboek Frankrijk, lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Basistechnieken les 7: Tomatensaus

Koken op de camping: rijstsalade

Ravioli met aubergine

Vorig bericht: « Reiskookboek en culinair reiswoordenboek
Volgend bericht: Sharonfruit »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN