• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 juli 2010

Zelf champignons kweken

Laatst stuitte ik op een beurs op de paddestoelen-groeibaaltjes van Casa Foresta, en die kon ik niet laten staan. Zelf champignons kweken, leuk! Ik had er al eerder over geschreven, maar ach hoe gaat dat, er komt van alles tussen de goede bedoelingen en het daadwerkelijke uitvoeren ervan, dus zelf uitproberen was er steeds niet van gekomen. Nu was het anders, nu had ik echt een doos met groeibaal in handen.

Schimmelige bonk
De keuze was gevallen op de o zo decoratieve grijze oesterzwam. Alleen, toen eenmaal thuis de kartonnen verpakking eraf ging, was het even slikken. Oei, wat een rare schimmelige bonk in een plastic zak. Meneer Koken met Karin is weliswaar een erkend lekkerbek, maar wilde het gevaarte onder geen beding in het zicht hebben. Hij werd dus verbannen naar de berging alias bijkeuken, maar wel met de deur open, want helemaal in het donker was geloof ik niet de bedoeling.

Plantenspuit
Het plastic moest bovenin ingeprikt worden en daardoorheen diende ik de bonk minimaal twee keer per dag met een plantenspuit te besproeien. Wat door die gaatjes nog helemaal niet makkelijk was, maar goed.
En dan ineens, op dag 4! It’s alive!

Nu mag het plastic er een stukje af en begint het grote sproeien, want hoe meer aandacht, hoe beter, dat geldt vast ook voor een grijze oesterzwam. Zo ziet hij eruit op dag 6, als hij even eruit mag op het balkon:

Alleen wat is dat gefriemel aan de rechterkant? Het allereerste bosje oesterzwammen hangt er uitgedroogd bij. Oei, wat ging er mis? Uithuilen en gewoon doorgaan is het devies.

Dag 7: Het wordt nu een beetje eng, je ziet ‘m bijna groeien. En het is warm weer, dus de plantenspuit maakt overuren.

Dag 8: Van boven is hij eigenlijk nog mooier.

Dag 9: Het is mooi geweest, oogsten met die hap.
En nu mag ‘ie terug in hermetisch plastic en drie weken rusten. Als het goed is, begint het feest dan weer gewoon van voor af aan.
En wat doe je nu met die oesterzwammen? Morgen een recept!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tagliatelle met roomsaus

Kabeljauw met champignons

The Taste of Life Basics

Vorig bericht: « Snelle aardbeienjam (3 minuten)
Volgend bericht: Oesterzwammenrecept »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN