De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 oktober 2006

Smokey Al garlic

Iedereen die van een reislustige buurvrouw wel eens een leuke Spaanse streng knoflook heeft gekregen weet: hier valt niet tegenop te eten. Binnen afzienbare tijd vallen de bollen als gruis uiteen, danwel beginnen deerniswekkend te schimmelen. Daar hebben ze in nota bene Ijsselstein wat op gevonden: koudgerookte knoflook van Smokey Al Garlic die wel een jaar houdbaar is. En die ruikt of iemand lekker een fikkieheeft staan stoken.

Denk groot
Ik las er al over op andere foodblogs, en inmiddels ben ook ik aan het koken geslagen met de gerookte knoflook. Nieuwsgierig geworden door het persbericht vroeg ik of ze me een bolletje konden opsturen. Maar bij Smokey Al denken ze groot: ‘Om nou één bol in teentjes te breken en in een envelopje te stoppen, dan gaat toch een beetje het effect verloren….’.

Fikkie stoken
Aldus arriveerde een geurige doos met een hele streng. Het woord geurig is wellicht te zwak uitgedrukt: het rook alsof iemand lekker een fikkie had staan stoken. Zelfs na 3 dagen buiten staan is het rookaroma nog altijd oorverdovend. Volgens de folder kun je de streng ook eerst 2 weken laten luchten in kelder of schuur. Moet je die wel hebben natuurlijk.

Subtiel
Ondanks het rookproces zijn de knoflooktenen nog gewoon rauw, dus als ‘normale’ knoflook te gebruiken. Overigens merk je dan weinig meer van het subtiele rookaroma. Dat was voor mij althans veel te subtiel om na bereiding in de spaghetti carbonara of de geroosterde tomaatjes uit de oven nog op te merken. Maar het zijn ontegenzeggelijk fijne bollen met mooie forse tenen, zoals je ze in de winkel niet vaak tegenkomt.

Houdbaar
Ze schijnen een jaar houdbaar te zijn mits koel, droog en goed geventileerd. Op kamertemperatuur gaat het sneller, maar zelfs dan moeten ze zes, zeven maanden meegaan. Over een half jaar hoort u weer van me!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Lavendelmadeleines

Blauwe bessen

Platte peterselie nieuws

Vorig bericht: « Hell’s Kitchen: gedonder in de keuken
Volgend bericht: Kookboek FF cheffen »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN