Recente berichten

Pistache lasagne
“Ik zoek een Dalmatiër”, zei de vrouw tegen de barman. In het Amsterdamse buurtcafé werd een avond georganiseerd voor buitenlandse taalstudenten en de man achter de bar was de eigenaar van een taalschool. Viavia had hij mij uitgenodigd als ‘mystery guest’, zodat zijn cursisten hun Nederlands op mij ... lees verder...

Broodje ei uit de oven
Een feestelijk en toch oersimpel weekendbrunchrecept: een broodje gevuld met ei uit de oven. Ter verhoging van de feestvreugde gaan onderop wat gebakken blokjes groente. En nóg leuker: met de restjes broodkruim en groente maak je in een handomdraai ook een lekkere pastamaaltijd voor ’s avonds. Af ... lees verder...

Stamppot raapsteeltjes
Denk je aan lente, dan denk je aan raapsteeltjes. En aan rabarber natuurlijk. Samen is het dubbel feest, zoals in dit stamppotje. Nee, geen winterse versie, maar juist een licht en lente-achtig bordje met jong voorjaarsgroen, extra lekker met een mootje gebakken zalm. Joechei het is lente, ... lees verder...

De soespouce
De crompouce is een misbaksel, laten we wel wezen. Maar een soesje gevuld met banketbakkersroom en afgetopt met roze glazuur, dát bleek bij mij thuis een eclatant succes. Zelfgebakken uiteraard. En we noemen het: de soespouce. Doorgaans weet ik rare hypes en trends op eetgebied succesvol te negeren. ... lees verder...

Banketbakkersroom
Voor gele room wordt vaak een zakje knalgele poedermix gebruikt, maar zelf maken met eidooiers, melk, suiker en maizena is toch ook heus een fluitje van een cent. Maar vooral: met echte vanille wordt het hemels lekker. En dan maakte ik het ook nog eens met heel bijzondere vanille uit ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 12
- Pagina 13
- Pagina 14
- Pagina 15
- Pagina 16
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 568
- Ga naar Volgende pagina »