Recente berichten

Tomaten met tahin
De logés in ons Normandische buitenhuis konden hun oren niet geloven, hadden we geen BBQ? Geen Weber? Geen Big Green Egg? Maar in de zomer is er toch niets heerlijker dan een beetje buiten klooien boven een houtskoolvuurtje? Hadden we dan zelfs geen gasberbecue? Neuh. Nou ja, we hebben wel een ... lees verder...

Courgette met zeekraal
Vaak staat bij recepten - ik maak me er zelf ook schuldig aan - ‘Serveer met een frisse salade’. Maar wat is dat? Een berg groene blaadjes met een klodder slasaus uit een flesje? Nee natuurlijk, het leuke van salades is nu juist dat je er alle kanten mee op kunt. Want eigenlijk kun je alles wat je – ... lees verder...

Schillenchips
De titel Lekker vies van het onlangs verschenen boek van Klaartje Scheepers zet je al meteen op het verkeerde been, want daar gaat het boek eigenlijk niet zozeer over. Of nu ja, een beetje. Wat we vies vinden zegt iets over wie wij zijn. Dat maakt het volgens de schrijfster dan ook interessant om ... lees verder...

Aardbeienijs zonder ijsmachine
De gemiddelde supermarktbezoeker weet niet beter dan dat er twee soorten aardbeien zijn: Spaanse en Hollandse. De eerste zijn inferieure grote, wittige bonken, de tweede zijn ‘uit de volle grond’ en te prefereren. Over rassen wordt nooit gesproken. Nu ja, hooguit in het vroege voorjaar, als elke ... lees verder...

Paprika’s met zwarte rijst
Bonk. Bonk. Bonk. Het is zes uur ’s ochtends en ik zit rechtop in bed. Er beukt iets heel hard tegen het keukenraam van mijn Franse buitenhuis. O ja, daar zijn ze weer, de kraaien. Elk jaar in het late voorjaar, begin van de zomer, is het raak. Dan hebben ze een nest vlakbij in de bomen en denken ... lees verder...
- Pagina 1
- Pagina 2
- Pagina 3
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »