Recente berichten

Wereldgerechten in de winkel
Vanaf nu ligt-ie eindelijk echt overal in de winkel: mijn nieuwe, twintigste (20e!) kookboek Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes. Wereldgerechten, wie houdt er nou níet van? Heerlijk, zo’n avondje Spaans of Mexicaans. Of toch liever Thais of Grieks? Lekker weer eens wat anders dan ... lees verder...

Georgië: kaasbrood
We eindigen deze zomerse reisserie-zonder-te-reizen met het kookboek Een tafel vol van Meike Krüger. Alleen behandelt dat boek niet de keuken van één land, maar van wel vijftien. Er worden vijftien compleet verschillende menu’s gegeven, van China tot Italië, van Sri Lanka tot Korea. De keuze viel ... lees verder...

Japan: poffertjes met octopus
Voor de vijfde aflevering van mijn wereldkeuken-zomerserie heb ik geen lunch met z’n tweeën, maar met z’n drieën. Het Japanse kookboek Yoko is namelijk geschreven door twee auteurs: de Japanse Yoko Inagaki en de Nederlandse Christel van Bree. Christel kookt in Utrecht en Yoko belt via Facetime ... lees verder...

Irak: courgettestoof
Ik ben nog niet binnen of ik word door Sara Shawkat meteen in de keuken aan het werk gezet in aflevering vier van mijn reislustige zomerserie. De auteur van het kookboek Noomi belandde ooit op haar zevende vanuit Bagdad via Damascus in Zwolle en de inmiddels 34-jarige Amsterdamse heeft tegenwoordig ... lees verder...

Peru: gamba’s met miso
In deel drie van deze lekkere wereldkeuken-zomerserie ga ik lunchen bij Katinka Lansink Dodero, dochter van een Nederlandse vader en een Peruaanse moeder. Ze schreef een kookboek over de Peruaans-Japanse fusionkeuken, Cocina Nikkei. Een unieke combinatie van Japanse verfijning en Peruaanse ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 18
- Pagina 19
- Pagina 20
- Pagina 21
- Pagina 22
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 564
- Ga naar Volgende pagina »