Recente berichten

Culinaire wereldreis (2): USA
Uit eten gaan in Amerika is toch altijd weer heel anders dan hier. Om te beginnen al dat personeel. Eentje leidt je naar je tafel, eentje schenkt meteen een glas water in, eentje komt met de menukaart, eentje komt de bestelling opnemen en straks ook weer afleveren en eentje zegt ‘Hi, I’m Monica and ... lees verder...

Eetbare bloemen
Mijn doorgeschoten smulbalkon heeft één voordeel: het ziet er heel gezellig uit, met al die bloemetjes. En je kunt ze nog opeten ook. Zelfs de radijs kreeg dit jaar bloemetjes, gek genoeg zowel witte als roze. Ook die worden gewoon over de sla gestrooid. Net als die tere witte rucolabloemetjes ook ... lees verder...

Wereldgerecht Frankrijk: Coq au vin
Ik schreef gisteren al over de Lyonnese heerlijkheden, waar echter niet iedereen de smakelijkheid van inziet. Zullen we het voor de eerste, Franse, aflevering van mijn serie over wereldrecepten in Trouw bij iets veiligers houden? Iets noordelijker, in de Bourgogne, wordt coq au vin geclaimd als ... lees verder...

Culinaire wereldreis (1): Frankrijk
Vorig jaar stuurde de redactie van Trouw me de hele zomer naar de camping. Niet echt mijn kopje thee, maar mijn gemopper verdween alras, sterker nog, ik kreeg er zowaar zelfs lol in. Al was het maar vanwege de vele bemoedigende lezersreacties. Zo veel, dat ik dit jaar geheel uit mezelf opperde om ... lees verder...

Sirop de thé Betjeman & Barton
Ik word blij van de mooi vormgegeven spullen van theemerk Betjeman & Barton. Nou stuurden ze me weer twee lieve flesjes met theesiroop toe, ‘sirop de thé’, natuurlijk op z’n Frans uitgesproken als ‘sirooooo de thé’. Eentje is donkerbruin en op basis van de beroemde Mélange Pouchkine. Zeg maar de ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 224
- Pagina 225
- Pagina 226
- Pagina 227
- Pagina 228
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »