Recente berichten

Ron Blaauw Mijn Amsterdam
Chefkok Ron Blaauw is niet eens Amsterdammer, hij komt uit Hoorn. Hij is de eerste om dat toe te geven in de inleiding van zijn boek Mijn Amsterdam, maar hij voelt zich hier helemaal thuis. Herkenbaar, tenslotte ben ik zelf ook slechts import-Amsterdammer. In dit kloeke boek deelt hij graag zijn ... lees verder...

Stoofschotel met abrikozen
Waarom dit recept uit het gisteren besproken boek Uitgekookt nu precies ‘Frisse voorjaarsstoof’ heet, weet ik ook niet. Ik heb er althans niets lente-achtigs in kunnen ontdekken, maar lekker is hij wel. Hoe het precies komt dat nu juist die ‘bonkige, doorregen runderlap en al zijn onaantrekkelijke ... lees verder...

Boekrecensie Uitgekookt
Jazeker, ik ben nog altijd mijn kookboekenstapel aan het 'wegwerken'. Daar zat ook Uitgekookt! van Annemieke Smit nog tussen. Zelden zo’n grappig en toch ook nuttig keukenboek in handen gehad. Het is geen kookboek, maar een weetjesboek voor de thuiskok. De ondertitel ‘Waarom de cavia niet in de ... lees verder...

Lunchrecept: broodjes blauwe kaas en cranberry
‘Blue cheese bruschetta with raw grape and cranberry chutney’, zo noemt Vicky Hampton deze verleidelijke broodjes in haar kookboekje Working Lunch waar ik het gisteren over had. Een fijne combinatie. En dat gewoon op een doordeweekse woensdagse werkdag. Ze vertelt erbij dat dit geen echte (lees: ... lees verder...

Kookboek Vicky Hampton’s Working Lunch
Laatst ontmoette ik tijdens een persdiner de Engelse Vicky Hampton, die al jaren in Amsterdam woont en werkt en in haar vrije tijd een blog bijhoudt met restaurantrecensies, Amsterdamfoodie.nl. Tijdens het diner ging het onherroepelijk over die rare Hollandse gewoonte om tussen de middag een klef ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 248
- Pagina 249
- Pagina 250
- Pagina 251
- Pagina 252
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


