Recente berichten

Peck in Milaan
Deze week was ik voor het eerst van mijn leven in dé delicatessenwinkel van Milaan, Peck. Opgericht in 1883 door een Hongaar, Francesco Peck, die vooral ham aan de man bracht. Van een klein winkeltje op steenworp afstand van de beroemde dom van Milaan is het etablissement intussen uitgegroeid tot ... lees verder...

Tapenade
Blijven we nog even nazomeren en nagenieten? Ik wel hoor. Nog vaak mijmer ik met een glas in de hand terug naar de vele uren die ik al aperitievend in Italië heb doorgebracht. Een drankje alleen, dat vinden Italianen armoedig, er moet altijd iets te eten bij. Dat kan variëren van het standaardbakje ... lees verder...

Makreel met appel
Het is bewuste visweek, was iedereen zich daar al van bewust? En dan is het ook nog eens vrijdag visdag, dus vooruit met de geit. Makreel in dit geval, dat is voor zover ik weet zowel de verantwoordste als duurzaamste en gezondste vis die er voorhanden is. En lekkerste, had ik dat al vermeld? ... lees verder...

Kookcursus Basistechnieken
Vandaag even een stukje onvervalste aanbeveling van een collega. Edith Dourleijn blogde en twitterde vroeger vooral onder de naam ‘Eediete’ (Edith uitgesproken op z’n Frans), maar omdat mensen er iets dieet-achtigs inzagen, is ze intussen geswitcht naar haar echte naam. Nou, die Edith dus, die geeft ... lees verder...

Salade van bonen met radijs
Nou, de Peulenparade heeft het getroffen, het is onvervalst hufterig herfstig peulenweer, met af en toe een zonnestraaltje om ons in de luren te leggen. Vandaag daarom maar weer eens een bonenrecept in de aanbieding. Reuzenbonen dit keer. Of beter gezegd: keverbonen. In Oostenrijk maakte ik twee ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 255
- Pagina 256
- Pagina 257
- Pagina 258
- Pagina 259
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »