Recente berichten

1-2-3 koken (dag 3)
We gaan vrolijk door met estafettekoken. De inmiddels koude kippenbouillon van gisteren (van de ovenkip van eergisteren) nogmaals zeven, nu met een natte theedoek in een zeef, om ook meteen alle vetrestjes te verwijderen. Dit is een prima basis voor van alles en nog wat. Bijvoorbeeld voor een lekker ... lees verder...

1-2-3 koken (dag 2)
Het karkas van de kip uit de oven van gisteren moet je niet weggooien, daarmee kun je nog een puike bouillon trekken. Kippenbouillon uiteraard. Estafettekoken in optima forma. Dag 2: Haal de vulling uit de kip (bonken citroen, bosjes verse kruiden) en verwijder eventeel achtergebleven aardappels ... lees verder...

1-2-3 koken
Ken je die 1-2-3 vitrine bij Albert Heijn? Hij staat meestal meteen bij de ingang, dus je komt er altijd langs. Daarin kun je drie verschillende ingrediënten bij elkaar pakken om tezamen één maaltijd te maken. Ik doe al jaren aan 1-2-3 koken. Alleen versta ik daar iets heel anders onder, namelijk ... lees verder...

IJsthee met munt
Thee, ijs en zomer: een ijzersterk trio. In Florida viel me ooit op dat werkelijk overal ongevraagd een kan ijsthee op tafel werd gezet. Ongezoet. En dat in een natie die ik associeer met hectoliters cola en andere softdrinks. Nou heb ik de kinderjaren van warme-thee-met-suiker alweer heel lang ... lees verder...

Komkommersalade
Het is komkommertijd. Al een tijdje. De EHEC-bacterie gooide even roet in het eten, maar intussen is iedereen toch weer vrolijk aan de komkommer, hoop ik? Lekker hoor! Ik schreef al eerder over de tas met groente die ik kreeg van Versvandekweker.nl, de bestelwinkel van een aantal ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 345
- Pagina 346
- Pagina 347
- Pagina 348
- Pagina 349
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


