Recente berichten

Indische kip met kokos
Eigenlijk ziet alles in het gisteren besproken kookboek Boeko Kita er heerlijk uit. Toch maar eens beginnen met de Ajam besengek, die me eerlijk gezegd vooral triggerde vanwege die gekke naam. Gelukkig staat de vertaling er steeds achter: Geurige kipdrumsticks in kokossaus. Ook fijn. Nodig voor ... lees verder...

Kookboek Boekoe Kita
Qua Indonesische grootheden had je altijd Beb Vuyk en Lonny, maar zojuist is er een geheel nieuwe basisboek bijgekomen. Maar dan totaal anders. Boeko Kita ('ons boek') heet het, maar bij ons thuis heet dit kloeke boekwerk al liefkozend ‘de Bokito’. Een zeer persoonlijk Indisch boek is het, van ... lees verder...

Masterchef of Topchef
Het koken op de vaderlandse televisie is ineens in alle hevigheid losgebarsten. Afgelopen week begonnen zowel Topchef als de langverwachte Nederlandse versie van mijn geliefde Masterchef. Tijd voor een vergelijking. Topchef Topchef wordt aangevoerd door chefkok Robert Kranenborg (ook al op tv ... lees verder...

Hollands pannetje champignon prei kip
Hollands pannetje? Oma's pannetje? Mijn oerhollandse oma zou er smakelijk om lachen, die deed niet aan die onzin. Eigenlijk is het ook reuze grappig, als het niet zo treurig zou zijn. Een pakje 'Champignon prei met kip' waaraan je zelf moet toevoegen… champignon, prei en kip! Wat o wat zit er dan ... lees verder...

De Grote Hamersma
Eigenlijk schrijf ik alleen over eten. Maar ja, daar hoort wijn bij, dus vooruit, toch een bespreking van een wijnboek. Bij ons thuis heet ‘ie al De Dikke Hamersma, want dik, dat is ‘ie. Een kleine 6 centimeter hoog. Maar officieel heet deze wijngids De Grote Hamersma, naar de wijnschrijver zelf, ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 380
- Pagina 381
- Pagina 382
- Pagina 383
- Pagina 384
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


