Recente berichten

Sushitorentjes met haring
Koken met Hollandse Nieuwe, is dat geen heiligschennis? Wellicht, maar dan mis je wel deze feestelijk gracieuze megasushi met haring, een prachtig en lekker voorafje. Heeft u er al eentje verorberd? In stukjes gesneden of al bungelend afgehapt van het staartje? Met of zonder uitjes en zuur? ... lees verder...

VEGA 2e druk
Vanaf nu ligt ‘ie gelukkig eindelijk weer overal in alle boekwinkels: mijn nieuwe kookboek Vega zónder pakjes & zakjes. De tweede druk, in verse stapels. Het boek verscheen half april, en was binnen no time uitverkocht. Wegens papiertekorten deed de herdruk helaas langer op zich wachten dan ... lees verder...

Gemberbier met rabarber
Nog meer rabarber? Jazeker, ik ben nog steeds op Texel, in de rabarbermoestuin van Jaap Vlaming waar ik vorige aflevering al over schreef. Want waarom gaat iemand in hemelsnaam 140 soorten rabarber verzamelen? Het begon allemaal met een rabarberplantje van zijn opa, vertelt hij. Die rabarber, met ... lees verder...

Makreelsalade met rabarber
Sommige dingen komen elk jaar terug. Zoals rabarbertijd. En gelukkig maar! Vorig jaar juni gaf ik in de krant een recept voor omgekeerde rabarbercake en prompt kreeg ik mail van een lezer op Texel. ‘Een goudreinet is iets heel anders dan een elstar’, schreef Jaap Vlaming. ‘Die worden voor heel ... lees verder...

Film Délicieux
Een filmtrailer is bedoeld als amuse-bouche. Een lekkermakertje voor de film zelf. Maar al te vaak blijkt het voorproefje echter een dermate adequate samenvatting, dat je je afvraagt waarom je in hemelsnaam de moeite hebt genomen om die hele film uit te zitten. Op een onverwachts zonnige dag uren ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 41
- Pagina 42
- Pagina 43
- Pagina 44
- Pagina 45
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »