Recente berichten

Kalfsragout met olijven
De familie Giphart is niet van de straat. Vooral mevrouw Giphart, moet ik zeggen. Zelfs op de camping weet die de fijnste dingen te maken, daar waar de gemiddelde landgenoot niet verder komt dan het opwarmen van een meegebracht blik uit Holland. ‘Wij hebben tien jaar gekampeerd, en zo leuk was dat ... lees verder...

Keukenprins Giphart
Ik had me voorbereid op een simpele stapel Volkskrantcolumns met een nietje erdoor, snel cashen voor de kiene columnist, maar nee, het boek Keukenprins van Ronald Giphart, is een heus boek. Wegens griepperikelen lag hij – gelezen en wel - al een tijdje op een stapel, maar ik ga er nu toch maar eens ... lees verder...

Wortelpeterseliesoep
Is het een peterseliewortel of een wortelpeterselie? Ik zeg altijd het eerste, maar uit het gisteren besproken boek Onvergetelijke Groenten lees ik dat het wortelpeterselie is. De wortel is het belangrijkste, dus die wordt het eerst genoemd. Vandaar. Ze lijken sprekend op pastinaken maar sinds het ... lees verder...

Kookboek Onvergetelijke Groenten
Toen de dochter van Annette van Ruitenburg hoorde dat haar nieuwe boek waarschijnlijk Vergeten Groenten ging heten, zei ze “als iedereen die groenten leert kennen en ze gaan eten, dan zijn ze toch niet meer vergeten?!” Dus werd de titel Onvergetelijke groenten. Dat treft, daar ben ik dol op! Ik mag ... lees verder...

Hangop met granaatappel
U dacht dat hangop een oudhollandsch toetje was? Nee hoor. ‘Dit is een typisch gerecht uit het Midden-oosten en India. Yoghurt wordt in kaasdoek opgehangen en mag 6-36 uur uitlekken. Een kortere uitlektijd levert een zeer zachte, milde hangop en een langere een dikkere met een meer uitgesproken ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 459
- Pagina 460
- Pagina 461
- Pagina 462
- Pagina 463
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »