Recente berichten
Masterclass ui snijden met Cees Helder
Zojuist heb ik van Cees Helder (ik mag meneer Helder zeggen) haarfijn uitgelegd gekregen hoe je een uitje snijdt. Hoe dat zo? Uitgeverij Mo'Media presenteerde vijf nieuwe kookboeken en had de illustere sterrenchef speciaal voor deze taak over laten komen. Vorig jaar hadden ze hem ook al doen ... lees verder...
Viswijzer: wat is goede vis?
Welke vis kun je met goed geweten eten, en welke kun je beter laten zwemmen? Het is voor de gewone leek allemaal nauwelijks te onthouden. Maar dat hoef je ook helemaal niet uit het blote hoofd te weten, daar heb je de viswijzer voor. Daar staan de groene (OK), oranje (liever niet, maar nou vooruit ... lees verder...
Roest in de Siemens afwasmachine
Is er leven mogelijk zonder afwasmachine? Niet als je van koken houdt. En vaak en graag mensen te eten hebt. Laat je niks wijsmaken over ‘een fijn gesprek tijdens het gezellig samen afwassen' of ‘slecht voor het milieu'. Bij dit soort hoeveelheden vaat is er maar één oplossing waar je blij van ... lees verder...
Sterrenchef of afhaalchinees?
Waarom o waarom kunnen de Britten nou wel wat wij niet kunnen: leuke kooktv die ergens over gaat? Er is alwéér een leuke nieuwe serie begonnen: Take on the takeaway. Elke dag is er een topkok die de uitdaging aanneemt om bij iemand thuis lekkerder, sneller en goedkoper te koken dan het favoriete ... lees verder...
Troubleshooting met jam
Ik krijg nogal wat mailtjes van deze of gene met een prangende culivraag. Omdat het antwoord wellicht ook anderen kan helpen, probeer ik interessante vragen zoveel mogelijk via dit blog te beantwoorden. Zoals deze slappe-druivenjam-vraag van Kurt. “Vorige week heb ik jam gemaakt van de druiven die ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 488
- Pagina 489
- Pagina 490
- Pagina 491
- Pagina 492
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 554
- Ga naar Volgende pagina »