Recente berichten

Ananasjam
De laatste aflevering alweer in mijn vrolijke anti-regen-anti-grijs-anti-depri serie met zonnige recepten. Ananasjam is zó gemaakt, en zowel zoet als hartig inzetbaar. Neufchâtel-en-Bray is een stadje van niks met krap vijfduizend inwoners. Natuurlijk is er een hypermarché vlak buiten de bebouwde ... lees verder...

Risotto met gele biet
Schijnt het zonnetje al in eenieders keuken? Ik heb nog een fleurig recept in het kader van mijn zonnig gele serie: risotto met gele biet en saffraan, plus knapperige walnoten voor nog meer feestgedruis. Vroeger bij ons thuis heetten ze rode kroten, zaten ze in een potje en vond ik ze maar niks. ... lees verder...

Griekse aardappels
Een opfleurboodschap in deze grijze dagen terwijl het nog lang geen lente is: een gewoon lekker bordje eten kan altijd. Kijk maar naar deze zonnige gebakken aardappels uit de oven op z’n Grieks. Doodsimpel en vrolijk stemmend. Een paar jaar geleden lunchte ik bij L’Arpège, het Parijse ... lees verder...

Atjar tjampoer
Nee, het valt allemaal niet mee dezer dagen. Weet je wat? Ik doe speciaal ter algehele opfleuring een serie met zonnig gele recepten. We beginnen met pure zonneschijn in een potje: fleurige knapperige groente in het zoetzuur, beter bekend als atjar tjampoer. Altijd november, altijd regen. Nou, ... lees verder...

Camiflette met witlof
Klassieke recepten zijn niet voor niets klassiek. Maar stilstand is achteruitgang, dus koken is van oudsher een mix tussen het respecteren van tradities enerzijds en brutaal experimenteren anderzijds. Niet altijd met even succesvol resultaat, haast ik me erbij te zeggen. Te veel fusion is niet goed ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 64
- Pagina 65
- Pagina 66
- Pagina 67
- Pagina 68
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


