• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

21 januari 2008

Recept Eetschrijven

Gerrit Jan Groothedde alias de Eetschrijver heeft ook al moeite met het kiezen van zijn favoriete recept voor deze Foodbloggersmarathon (‘O hemel. Vraag eens aan een moeder welke van haar kinderen ze het liefst heeft?’). Hij broodschrijft al vele jaren, maar eetschrijft op persoonlijke titel sinds 2006, toen ik hem ook al eens het hemd van het lijf vroeg. Na ampel beraad valt de keuze uit de vele, vele recepten uiteindelijk op een maaltijdsalade die luistert naar de illustere naam Chicado Salad.

Recept
Na erg veel wikken en wegen kiest Gerrit Jan ‘dan maar’ voor de Chicado Salad, een samentrekking van chicken en avocado. ‘Een verrukkelijke maaltijdsalade die ik erg vaak maak, die heel makkelijk is en toch een feest van noot- en rooksmaken en verschillende structuren, winter en zomer lekker. Helaas heb ik er geen foto van: het is echt verschrikkelijk hoe vaak ik gewoon vergeet mijn eindresultaten even vast te leggen.’

Nagekomen bericht van Gerrit Jan: ‘Nu ik de marathon zo een tijdje volg en kijk naar al die foto’s van creaties, vond ik dat ik toch ook niet achter kon blijven.’ Dus sprong hij zelf achter het fornuis en maakte de salade én een foto (‘al ben ik dan geen geweldige fotograaf…’). Daarom bij deze in volle glorie:

Waarom foodblogger?
Gerrit Jan: Op 10 maart 2006 postte ik het eerste stukje op Eetschrijven, al moet ik eerlijk zeggen dat ik pas op 15 juni 2006 de regelmaat had gevonden. Ik ben begonnen omdat ik zin had om buiten mijn reguliere broodgeschrijf eens helemaal op persoonlijke titel los te gaan, een instant-podium te geven aan alle losse ideetjes die in me opkwamen, en zo meteen een vitrine te creëren voor wat ik als broodschrijver allemaal voor mogelijkheden heb. Ik dacht (en dat lijkt in de praktijk ook zo te zijn) dat ik toch een iets ander verhaal te vertellen had dan andere eetsites: een wat andere invalshoek, de nodige humor en relativering, een mix van recepten, technieken, experimenten, beschouwingen en kritiek. Ik hoop daarbij natuurlijk dat het potentiële opdrachtgevers opvalt hoe geweldig gedisciplineerd ik elke werkdag weer een stukje plaats: ik geloof dat ik in anderhalf jaar nog maar een handvol keren verstek heb laten gaan.’

Foodblog van het jaar
En waarom gaat hij er voorlopig nog mee door? ‘Nou, niet alleen omdat ik het gewoon nog steeds heel leuk vind en omdat ik echt enorm veel leuke reacties krijg, maar nu dus ook omdat ik dat als Foodblog Van Het Jaar (daar ben ik echt ontzéttend trots op) gewoon aan mijn stand verplicht ben. :-)’

Favoriete blog
‘Gelukkig een makkelijker vraag dan de eerste. Er zijn handenvol foodsites waarop ik uiteraard vrijwel elke dag wel ga kijken. Maar een blog buiten the usual suspects om waar ik zowat dagelijks te vinden ben is het blog van Max Dohle, Blog 2.0. Max is een verbijsterende veelschrijver en eigenlijk altijd de moeite waard. Bovendien is hij degene die mij heeft geïntroduceerd in de blogosphere (hij is dus indirect verantwoordelijk voor Eetschrijven): ik was op zijn vorige blog en in een vorig bloggersleven nog een paar maanden zijn sidekick. Een hele eer, achteraf.’

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bietengazpacho van Moro

De perfecte omelet van Cees Helder

Iraanse saffraanrijst met kip

Vorig bericht: « Recept Janneke Philippi
Volgend bericht: Recept Kelly Bennis »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN