• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 oktober 2008

Thaise viskoekjes

(4 personen, ± 20 kleintjes)

Bereiden: 45 minuten

Deze viskoekjes (Thod Man Pla) zijn niet moeilijk om te maken, het is alleen even wat geklieder. Een keukenmachine is handig om de vis snel fijn te malen, maar de groente kun je beter met de hand snijden, anders wordt het één groene smurrie, en het is juist de bedoeling dat je de afzonderlijke ingrediënten nog kunt herkennen. De pittigheid kun je zelf doseren; currypasta uit de toko is vaak scherper dan die uit de supermarkt.

Nodig:
400 gram witvis (koolvis, tilapia etc.)
100 gram haricots verts of kouseband
4 bosuitjes
1 bosje verse koriander
evt. 1 grote knoflookteen
1 flinke tl Thaise vissaus (nam-pla)
1-2 flinke el Thaise rode currypasta
1 ei
± 1 el maïzena
plantaardige olie om te frituren

  1. Maal de (ontdooide) vis snel fijn in de keukenmachine of hak heel fijn met de hand.
  2. Snij de boontjes en bosuitjes in zo flinterdun mogelijke ringetjes.
  3. Hak de koriander fijn. Doe alles in een grote kom.
  4. Voeg eventueel een uitgeperste knoflookteen toe.
  5. Voeg naar smaak currypasta toe (niet te zuinig).
  6. Giet er een geklutst eitje bij, de vissaus en een lepel maïzena.
  7. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat extra maïzena toe als het mengsel te nat is.
  8. Maak er met natte handen (dan plakt het minder) koekjes van. Hoe kleiner en platter, hoe sneller gaar.
  9. Bewaar ze op een platte schaal.
  10. Verhit een flinke laag olie in een wok of koekenpan met hoge rand.
  11. Bak er steeds een paar tegelijk, keer na een paar minuten om met twee lepels.
  12. Test of ze gaar zijn door er eentje doormidden te snijden.
  13. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

Serveren: met chilisaus.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Doe mee met #nopakjes!

Risotto uit de magnetron

Appelpantoffels

Vorig bericht: « Uitgekookt – bundel met blunders
Volgend bericht: Tofu-omelet met pindasaus en komkommer »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN